HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

In de Waalse Kerk aan de Oude Delft 177 is zaterdag 24 december vanaf 22.00 uur een Kerstnachtdienst, waarbij oude Franse en Nederlandse muziek ten gehore wordt gebracht. Zie voor meer informatie de website www.vrijzinnigdelft.nl.

ij de Lutherse Kerk aan het Noordeinde 4 in Delft kunnen kinderen van 2 tot 14 jaar op eerste kerstdag vanaf 11.15 uur een kerstspel spelen in een dienst voor kinderen. Tijdens het Kerstspel worden er samen Kerstliedjes gezongen en na afloop is er koffie, limonade en Kerstbrood. Kijk voor meer info op www.kerkaanhetnoordeinde.nl of mail naar demooij3@xs4all.nl.

In Boekhandel Ben Kempers aan de Troelstralaan 43-47 is woensdag 18 januari vanaf 10.00 uur een informatiebijeenkomst over de start van een leesgroep geschiedenis. Het initiatief komt van de landelijke organisatie Senia. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Aanmelden kan bij de boekhandel via info@benkempers.com of bij Senia via 0570-562656 of info@senia.nl.

De KNNV afdeling Delfland organiseert woensdag 28 december een plantenjacht rond het Melarium. Tijdens de jacht worden er gedurende één uur naar bloeiende planten gekeken en na afloop is er een eindejaarsdrankje bij het knappend vuur van de houtkachel in het Melarium. Er wordt vanaf 14.00 uur verzameld op de parkeerplaats ter hoogte van de de Rotterdamseweg 418 in Delft. Mail voor meer info naar afdelingDelfland@knnv.nl of bel 015–2610048.

Repair Café Delft bestaat begin volgend jaar vijf jaar. Om dit te vieren krijgt de reparatiedag op 4 februari bij het Science Centre aan de Mijnbouwstraat 120 een feestelijke invulling. Vanaf 11.00 uur worden zoals gebruikelijk spullen gerepareerd. Om 13.00 uur worden de werkzaamheden feestelijk onderbroken, vanaf 15.00 uur is er een borrel voor genodigden en vrijwilligers. Zie voor meer info www.repaircafedelft.nl.

In de Bartolomeuskerk aan de Veenweg 38 in Nootdorp is woensdag 28 december van 15.00 uur tot 17.00 uur een kerstmiddag met een gevarieerd programma. De Nootdorpse sopraan Esmee van Nieuwenhuijzen en pianist Peter le Feber zorgen voor de muziek, variërend van aria's tot kerstmuziek. De toegang is gratis.

Stichting Couvert Extra en Café de V hebben er armen ineen geslagen om de Voedselbank te hulp te schieten. De volledige opbrengst van de dagschotel die zaterdag in De V wordt geserveerd – plus alle gooien – zijn bestemd voor de Voedselbank.

In de Marcuskerk aan de Menno ter Braaklaan 2 in Delft wordt maandag 26 december vanaf 10.00 uur een kerstfeest voor kinderen gevierd. Voor de allerkleinsten is er een creche. De toegang is gratis. Mail voor meer info naar christienenpieter@filternet.nl of bel 015-2629684.

In de serie Ongehoord Subliem in het Rietveld Theater in Delft speelt het Alchemy Ensemble op zondag 29 januari vanaf 11.30 uur haar voorstelling 'De Sneeuwkoningin'. Dit is een rijk aangeklede voorstelling met zang, harp en dans. De toegang bedraagt 13 euro. Zie voor meer info en het reserveren van kaarten www.rietveldtheater.nl