Afgelopen weekend werd al volop winterpret beleefd op de schaatsbaan Winters Delft. (foto: Erick Kicken)
Afgelopen weekend werd al volop winterpret beleefd op de schaatsbaan Winters Delft. (foto: Erick Kicken)

Winters Delft is goed begonnen

Algemeen

Winters Delft kijkt terug op een knallend openingsweekend. Vrijdagavond gaf wethouder De Prez het startschot voor de openingsrace en opende daarmee officieel een maand lang ijspret aan de Schoemaker Plantage. Vervolgens kon iedereen gratis de schaatsbaan en de ijsglijbaan testen. 

Vanaf het eerste moment was duidelijk dat Delft ook op de nieuwe locatie uitloopt om te schaatsen. Organisator Nota Bene is blij met deze goede start. "Delft heeft de schaatsbaan duidelijk gemist", zegt Nannette Verschoor van Nota Bene. "Voor ons is zo'n eerste weekend op een nieuwe locatie natuurlijk extra spannend. Weten mensen ons wel te vinden? Wat vinden ze van de nieuwe opzet? Nou, dat zit dus wel goed hebben we gemerkt. We hebben alleen maar complimenten gekregen over de grootte van de baan, de inrichting, de overkapping en de gezellige horeca. We hadden ons geen betere start kunnen wensen.

Ook de tweede avond, met een vuurwerkshow van het Delfts Vuurwerkpaleis, trok veel belangstelling. "Op deze plek kan dat allemaal! Al met al was het een fantastisch openingsweekend. We kijken uit naar de rest van de maand."

Sportieve activiteiten
In het eerste weekend Winters Delft werd er niet alleen volop genoten, er werd ook volop bewogen. In zijn openingsspeech vertelde wethouder De Prez onder meer hoe belangrijk bewegen voor kinderen is. De schaatsbaan werd daarom ook geopend met een JOGG-Delft schaatsrace. Nannette: "De winnaars hebben een strippenkaart gekregen waarmee ze zes keer gratis kunnen schaatsen. JOGG-Delft moedigt met hun campagne 'Goed Bezig!' kinderen aan genoeg te bewegen. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij. Schaatsen is een leuke en speelse manier om sportief bezig te zijn, daarom organiseren we de komende maand veel activiteiten op het ijs. Denk bijvoorbeeld aan ijshockeyclinics, fluitketelcurling, pinguïnraces, schaatslessen, ouder/kind bootcamp."


Ook worden er geregeld activiteiten georganiseerd in Eetcafé Winters Delft, zoals een Monopoly competitie, een wekelijkse vrijdagmiddagborrel, Ladies Night en een pubquiz.

Tot 16 januari is Winters Delft in het weekend en in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10:00 tot 22:00 uur. Kijk voor de openingstijden, tarieven en het uitgebreide activiteitenprogramma op 
www.wintersdelft.nl