West steekt veel voorbereiding in registratie van Kerstconcert in Delft, waarbij onder meer aandacht is voor het lichtplan.
West steekt veel voorbereiding in registratie van Kerstconcert in Delft, waarbij onder meer aandacht is voor het lichtplan.

(Na)genieten van Kerstconcert in Delft op TV West

Algemeen

DELFT – Kerstconcert in Delft wordt ook dit jaar uitgezonden op TV West.

Iedereen die afgelopen vrijdag niet bij het concert kon zijn óf die nog na wil genieten, kan het op Tweede Kerstdag op West zien. Het wordt de derde keer dat Omroep West het Kerstconcert in Delft uitzendt. "Dat doen we, omdat het concert goed aansluit bij onze doelgroep", legt eindredacteur Barbara Wijts uit. "Onze kijkers houden erg van de decembermaand en de gezelligheid die hierbij komt kijken. Kerstconcert in Delft heeft een programmering met hele toegankelijke kerstmuziek waar onze kijkers óók erg van houden." Dat bleek ook wel uit de kijkcijfers van de vorige twee uitzendingen over het Delftse kerstconcert in de Oude Kerk. "We zenden het met Kerst uit. Veel mensen zijn dan thuis en vinden het fijn om naar iets over Kerst te kijken. Of ze hebben het concert, terwijl ze lekker aan het eten zijn, op de achtergrond op staan." Waar de kijkers weinig van meekrijgen, is hoeveel werk er bij het maken van zo'n programma komt kijken. "Vooraf gaan we al met meerdere mensen op de locatie kijken." Niets wordt aan het toeval overgelaten. "Vervolgens zijn we op de dag zelf met een grote regiewagen aanwezig en nemen we beide concerten met zes camera's op, zodat we een mooie weergave hebben. Daarnaast lopen er nog tien mensen van ons, van de techniek tot de eindredactie. We nemen beide concerten op." De week erop is Wijts met een editor druk in de weer om van een paar uur materiaal één mooi geheel bij maken. En waarom Omroep West, van alle kerstconcerten die in de regio worden georganiseerd, juist voor die in de Oude Kerk kiest? "Sowieso vanwege deze prachtige locatie. Daarnaast vinden we het leuk dat er altijd meerdere grote artiesten aan meewerken. Daarnaast vinden we het heel prettig om met de organisatie van Kerstconcert in Delft samen te werken."
Kerstconcert in Delft wordt op Tweede Kerstdag vanaf 13.00 uur uitgezonden op TV West. Daarna wordt het, tot en met de volgende dag, om het uur herhaalt.