Dewie van Wichen hoopt nog maximaal dertien wedstrijden verwijderd te zijn van de tweede klasse.
Dewie van Wichen hoopt nog maximaal dertien wedstrijden verwijderd te zijn van de tweede klasse. "Want wij horen gewoon thuis op dat niveau." (foto: Roel van Dorsten)

'Herbstmeister' Oliveo zou in de tweede klasse niet misstaan

sport

PIJNACKER - Oliveo mag zich na de klinkende 7-1 overwinning van afgelopen weekend tegen De Ster 'Herbstmeister' van de derde klasse noemen.

Bovendien zorgde de zege ervoor dat de Pijnackernaren met één punt voorsprong op ODB de eerste periode veroverden. "Het loopt dit jaar inderdaad lekker", vertelt Dewie van Wichen, rots in de branding in de succesformatie van Martin de Mooij. "Daarbij hebben we het geluk dat we, als het wat minder loopt, vaak ook gewoon winnen. Tot nu toe hebben we alleen tegen ODB verloren en tegen DHL gelijkgespeeld."

"DAN IS HET TOCH LASTIGER OM JE TE MOTIVEREN"
Dat was vorig jaar wel anders. "Waar we nu dat beetje geluk hebben, hadden we toen gewoon heel vaak pech. Uiteindelijk werden we toch nog derde, maar grepen we naast de nacompetitie." Van Wichen heeft zo zijn ideeën waar het aan lag dat het vorig jaar wat minder ging. "We zaten toen in een poule met allemaal clubs uit Rotterdam, terwijl we nu derby's spelen tegen ploegen uit Delft, Zoetermeer en Den Haag. Nu staat er elke wedstrijd aardig wat publiek langs de lijn en ik kan je verzekeren dat dat een stuk fijner is dan op zondagmiddag op een achterafveldje in Rotterdam te moeten spelen. Dan is het toch lastiger om je te motiveren." Dit jaar lijkt Oliveo daar dus minder problemen mee te hebben. Na elf wedstrijden staat de teller op achtentwintig punten; de Pijnackernaren scoorden zevenendertig keer, terwijl er maar negen tegendoelpunten werden geïncasseerd. "Dat zijn de meeste goals voor en samen met ODB hebben we er de minste tegen. Ik denk dat onze kracht achterin is dat Leon Woutersen en ik al heel lang samenspelen en daarom heel goed op elkaar zijn ingespeeld. We zijn allebei groot en sterk en ook al zijn de spitsen nog zo goed, we vechten ons gewoon in de wedstrijd." Over zijn eigen kwaliteiten is Van Wichen duidelijk. "Ik heb aardig wat duelkracht, heb mijn snelheid mee en kan aardig koppen. Met standaardsituaties zoeken ze me vaak en ik scoor er ook weleens uit, zoals pas tegen Full Speed."
De 25-jarige verdediger maakt inmiddels al voor het zesde seizoen achtereen deel uit van de selectie van Oliveo. "Ik heb inmiddels dus al heel wat ervaring. Ik heb echter niet het idee dat daardoor anders naar me wordt gekeken of dat er meer van me wordt verwacht. Natuurlijk probeer ik jonge jongens die vanuit de jeugd komen wel te helpen als ze daarom vragen, maar ik ga mezelf daarbij niet opdringen. Die jongens weten best wat er van ze wordt verwacht."
Dat komt niet in de laatste plaats door het hoge niveau waarop de jeugdselecties van Oliveo presteren. "Dat zorgt ervoor dat er dit seizoen negen jongens van de A-jeugd naar de senioren zijn doorgestroomd, waarvan de helft zeker een versterking voor de selectie is. Daarnaast heb ik pas bij het tweede gekeken waarbij een aantal tweedejaars A-junioren meespeelde en die deden niet voor de andere spelers onder. Verder is het prachtig om te zien hoe een jonge jonge als Lex Visser zich dit seizoen geruisloos in de basis heeft gespeeld."

"IK BEN ERVAN OVERTUIGD DAT HET KAMPIOENSCHAP ERIN ZIT"
Met de toekomst van Oliveo zit het dus wel goed. "Het doel is dit seizoen dan ook om te promoveren. Als je na een halve competitie bovenaan staat, moet je natuurlijk voor het kampioenschap gaan. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen fit blijft, dat er ook zeker in zit. Net zoals dat ik zeker weet dat we in de tweede klasse niet zouden misstaan, ook al is het in eerste instantie niet bovenin. We hebben een aantal seizoenen geleden twee jaar in de tweede klasse gespeeld. We weten wat er op dat niveau wordt verwacht en zijn sinds die tijd alleen maar gegroeid."