Het gloednieuwe pand van SC Delfland aan de Van Bleyswijckstraat. (foto: Riesjard Schropp)
Het gloednieuwe pand van SC Delfland aan de Van Bleyswijckstraat. (foto: Riesjard Schropp)

Nieuwbouw Scholencombinatie Delfland klaar voor 500 leerlingen

Algemeen

Aannemer Slokker Bouwgroep vestiging Breda levert aanstaande maandag de nieuwbouw van Scholencombinatie Delfland op aan de Gemeente Delft. Het gebouw, met daarin een sporthal gevestigd, is dan klaar voor gebruik door zo'n 500 leerlingen en hun leraren.

Een groot deel van de lokalen en andere ruimtes is deze week al gereed en de verhuizing en de eerste lessen kunnen daardoor ook deze week al starten.  Zo wennen de leerlingen alvast aan hun nieuwe stek en kunnen in de vakantieperiode de laatste puntjes op de i worden gezet. In januari vindt de feestelijke opening van de nieuwe locatie plaats.

Het nieuwe gebouw heeft moderne faciliteiten voor het verzorgen van VMBO onderwijs in techniek, verzorging en commercie. Daarmee vormt de school een belangrijke schakel in de onderwijsketen in Delft Kennisstad en verbetert de aansluiting op het bedrijfsleven. Wethouder Hekker: "Met de bouw van deze nieuwe school benadrukken wij dat onze stad op het gebied van techniek de volledige onderwijsketen in huis heeft. Dit biedt mogelijkheden voor samenwerking met andere schakels zoals ROC, HBO en TU. En dus voor versterking van het techniekonderwijs als geheel."

Charles Barto, directeur van de school: "De leerlingen krijgen met dit mooie gebouw de kans om uit de clichématige beeldvorming van het beroepsgerichte onderwijs te stappen, om de omgeving te laten zien wat ze waard zijn én om van die omgeving te leren. Daarom halen we die wereld naar binnen. Zo hebben we in het nieuwe gebouw een winkeltje, waar we spullen verkopen die de leerlingen maken."

Behalve het winkeltje opent de school ook de deuren van een restaurant, zijn het sportveld en het schoolplein buiten schooltijd vrij toegankelijk en beschikt de school over een fitnessruimte en een sporthal, waar enkele sportverenigingen uit Delft gebruik van gaan maken.

Slokker Bouwgroep is in november 2015 in opdracht van de gemeente gestart met de nieuwbouw van de school. Scholencombinatie Delfland telt nu ongeveer 500 leerlingen. De nieuwbouw van de school is toegerust op 550 tot 600 leerlingen. Scholencombinatie Delfland is een samenwerking tussen de VMBO-afdelingen van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft (CLD). DP6 Architectuurstudio maakte het ontwerp voor de nieuwe school. Het gebouw krijgt zonnepanelen en een duurzaam warmtesysteem en gaat zo mee met de duurzaamheidsambities die voor Nieuw Delft als geheel gelden.