Afbeelding

Kerstshoppen wordt nog leuker tijdens Blue Christmas Sunday

Algemeen

Shoppen in de Delftse binnenstad is, sinds de invoering van Blue Sunday, elke zondag weer een beleving. Zondag 18 december wordt tijdens Blue Christmas Sunday nog meer uit de kast getrokken om er iets bijzonders van te maken.

Tijdens Blue Sunday organiseren winkeliers en ondernemers elke zondag in de binnenstad iets extra's. Dat is een succes. Eens per maand wordt dit stadsbreed opgepakt en volgens een bepaald thema. Zondag 18 december is het Blue Christmas Sunday. "We sluiten aan bij het winterpodium, dat in het weekend van 17 en 18 december allerlei muzikale acts heeft geprogrammeerd", vertelt Ray van Uffelen, één van de initiatiefnemers van Blue Sunday.

Straatmuzikanten en singer-songwriters brengen op allerlei plekken kerstliedjes ten gehore. Verder zal de binnenstad de hele zondag de sfeer die hoort bij de feestdagen uitstralen. En wat natuurlijk bij feestdagen hoort, is lekker eten en drinken. Delftse winkeliers en horecaondernemers gaan hierin de krachten bundelen. Verschillende specialisten van de Delftse horeca gaan bijvoorbeeld lekkere hapjes maken waar in de Delftse detailhandel door winkelend publiek van kan worden genoten. En uiteraard haken ook culturele organisaties aan om er samen een te gekke zondag van te maken. In het winkelgebied De Klis is die dag nog een Kerstmarkt met tientallen kramen. Hier zal ook een Kerstman aanwezig zijn.

Aan winkelend publiek zal, in het weekend voor Kerst, geen gebrek zijn. Toch zullen de ondernemers in de binnenstad zich weer uitsloven om er iets bijzonders van te maken. "Omdat we willen laten zien dat Delft echt heel leuk is en er alle reden is om trots te zijn op onze stad", legt Van Uffelen uit. "En die extra activiteiten maken zo'n shopdag extra leuk. Je wordt verrast, raakt geïnspireerd. Hoe mooi is het om op deze manier en in zo'n mooie tijd van een jaar de stad te bezoeken? Het maakt een dagje Delft gewoon nog veel leuker." Dus gaan De Blue Sundays ook in 2017 onverminderd verder. Meer weten? Check dan www.faceboom.com/bluesundaydelft.