De fractie en wethouder van Gemeentebelangen.
De fractie en wethouder van Gemeentebelangen.

Gemeentebelangen nu grootste partij in Pijnacker-Nootdorp

Politiek

Begin december 2016 hebben de raadsleden van Liberaal Lokaal, Vivian Noordzij en Kees Jongh, zich per direct aangesloten bij Gemeentebelangen Pijnacker-Nootdorp (GBPN). Daarmee is Gemeentebelangen met zeven zetels in de gemeenteraad de grootste (lokale) politieke partij van Pijnacker-Nootdorp.

In het college van burgemeester en wethouders wordt Gemeentebelangen vertegenwoordigd door wethouder Bernard Minderhoud. De overstap komt vlak nadat in september 2016 de fractie van LPN zich bij Gemeentebelangen had gevoegd. Het aantal fracties in de gemeenteraad is hiermee nog verder gezakt van elf naar tien.

Het besluit van beide raadsleden komt na een korte maar intensieve verkenning tussen de beide partijen. Fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen reageert enthousiast: "Als twee lokale partijen die binnen het politieke spectrum rechts van het midden zitten, liggen we inhoudelijk goed op één lijn. Daarnaast kunnen we de kennis en ervaring van Vivian Noordzij en Kees Jongh goed gebruiken. Samen kun je een sterk lokaal geluid laten horen."

Juiste moment
Volgens Ina Mantjes is dit het juiste moment geweest voor de beide raadsleden om over te stappen naar Gemeentebelangen. "Nu hebben we nog steeds ruim genoeg tijd om als grootste (lokale) politieke partij in Pijnacker-Nootdorp toe te werken naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Samen kunnen we een gedegen en aansprekend verkiezingsprogramma opstellen."