Chris van Beurden heeft meer moeite met scoren dan vorig seizoen.
Chris van Beurden heeft meer moeite met scoren dan vorig seizoen. "De tegenstand is in de derde klasse een stuk groter dan in de vierde klasse, maar gelukkig heb ik er al negen inliggen." (foto: Roel van Dorsten)

Schipluiden gaat met een goed gevoel de winterstop in

sport

SCHIPLUIDEN - Schipluiden heeft de weg naar boven weer te pakken. De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen, waardoor de Midden-Delflanders een zesde plaats in de derde klasse bezetten.

Volgens aanvaller Chris van Beurden vormen deze resultaten het begin van een mooie periode voor Schipluiden. "Want het gaat de laatste weken steeds beter. Voor deze overwinningen hadden we een serie van drie wedstrijden, waaruit we maar één punt behaalden. Vanaf het begin van het seizoen hebben we pech met blessures en inmiddels is weer bijna iedereen fit. Daardoor spelen we steeds vaker in een vaste opstelling en dat is fijn."
In die vaste opstelling is de 23-jarige aanvaller er om voor de doelpunten te zorgen en dat gaat tot op heden prima. Zaterdag scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen Maasdijk (2-1) beide goals, waarmee hij zijn seizoenstotaal op negen goals uit twaalf wedstrijden bracht. "Het is natuurlijk altijd prettig om op die manier belangrijk te zijn voor het elftal, maar het resultaat staat voorop. Als ik die tien goals zou kunnen inruilen voor twintig assists, zou ik dat zo doen."

"WE KNOKKEN VOOR ELKAAR"
Die instelling staat misschien wel symbool voor hoe het er bij Schipluiden aan toegaat. "Met de meeste jongens speel ik al heel mijn leven samen. We knokken voor elkaar en durven elkaar ook goed de waarheid te vertellen als dat nodig is. Afgelopen zaterdag zag je bijvoorbeeld goed dat we voor elkaar door het vuur willen gaan. Dat geldt niet alleen op het veld, maar ook na wedstrijden en trainingen blijven we vaak in de kantine hangen."
Dat was bij Excelsior Maassluis, waar Van Beurden drie seizoenen in het tweede voetbalde en regelmatig met het eerste mee trainde, wel anders. "Daar zag je vaak dat spelers na de trainingen en wedstrijden meteen naar huis gingen. Het stukje gezelligheid dat je bij Schipluiden wel hebt, miste ik daar wel een beetje." Toch heeft de aanvaller geen spijt van de drie jaar die hij in Maassluis doorbracht. "Want ik ben er wel een completere voetballer geworden. Het gaat er allemaal een stukje sneller, waardoor je daarin wel mee moet."
Bij zijn terugkeer bij Schipluiden begin vorig seizoen, merkte Van Beurden dat de verwachtingen bij de club rondom zijn persoon hoog waren. "In het begin was dat wel even wennen en moest ik het vertrouwen terugwinnen. Dat is inmiddels denk ik aardig gelukt."

"IK WAS ERVAN OVERTUIGD DAT WE BOVENIN MEE KONDEN DOEN"
Over de verrichtingen van zijn ploeg in de derde klasse is Van Beurden nog niet helemaal tevreden. "Natuurlijk wist ik dat het lastiger zou worden dan afgelopen seizoen, waarin we meer dan honderd keer scoorden, maar aan het begin van het seizoen was ik ervan overtuigd dat we met een fitte selectie bovenin mee konden doen. Helaas hebben we met heel veel blessures te maken gehad. Nu bijna iedereen weer fit is, denk ik dat het na de winterstop nog weleens mooi zou kunnen worden, want ik heb het idee dat we tegen elke ploeg waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben, aardig opgewassen zijn. Zelfs tegen KMD, waar we met 5-1 verloren, hebben we wel veel kansen gecreëerd. Een periode zit er misschien nog wel in."
Persoonlijk heeft de spits ook een doel. "Ik stel mezelf elk jaar wel ten doel om rond de twintig goals te maken. Inmiddels sta ik op negen goals en na de wedstrijd tegen Naaldwijk van zaterdag zitten we op de helft van het aantal wedstrijden." Ambities om bij een andere club hogerop te gaan heeft Van Beurden niet. "Die waren er wel, anders was ik niet naar Maassluis gegaan. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat we met Schipluiden zeker in de tweede klasse moeten mee kunnen en dat lijkt me ook een heel mooi niveau."