Hoe gaat het met Gerard van Woggelum?

sport

DELFT - Gerard (vroeger Ger) van Woggelum (71) doorliep de jeugdopleiding van CSVD, maar speelde alleen bij DHL in het eerste elftal.

Dat Van Woggelum als katholieke jongen bij de voorloper van Vitesse Delft terechtkwam, was op zich al bijzonder. "In de vakantie liepen we altijd twee weken vanuit de Raamstraat naar de vakantieschool in het Hertenkamp met onze voetbalschoenen om onze nek. Op vrijdagmiddag speelden de katholieken, protestanten en gereformeerden tegen elkaar. Ik speelde onder Arnold Fransen voor de katholieken."

- Hoe kwam je bij CSVD terecht?
"Kees Grabijn was bakker bij ons in de buurt en ik hielp hem mee de deuren langs te gaan. Hij was weg van CSVD en daarom ging ik daar voetballen. Ik zat in de jeugd in elftallen met onder meer Pleun van den Akker, Gerrit van Tol, Rik Plomp, Rob Wamelaar, Henk van Vliet en Sjaak Hollaard. Ben Ditmars was er trainer. Ik begon op het Laantje van Vollering en maakte de verhuizing naar de Middenweg mee."

- Je speelde nooit in het eerste?
"Dat klopt. Ik werd net als Kees Grabijn bakker en maakte werkweken van achtenveertig uur. Daardoor kon ik op zaterdag niet voetballen, waardoor ik naar DHL vertrok. Ik kwam bij DHL weer aan de Laan van Vollering terecht, waar ik samenspeelde met onder meer Frans Noordhuizen en Jan van den Akker onder trainer Arie de Wit. Na vier jaar stopte ik er echter al."

- Waarom?
"Ik had een paar jaar verkering en wilde een huis, maar dat was in Delft onmogelijk. Daarom zette ik een advertentie, waarin ik aangaf dat een bakker zijn diensten aanbood als er voor woonruimte werd gezorgd. Zo kwam ik in Noordwijk terecht, waar ik nog een paar keer heb meegetraind, maar het voetballen was daar niet met het werk te combineren. Na zes jaar verhuisden we weer naar Delft."

- Toen ging je weer voetballen?
"Ja, bij DHL met mijn kameraad Bram Holthuizen, die helaas niet meer onder ons is. We hadden er mooie jaren. Nadat ik stopte met voetballen, ben ik bij de club betrokken gebleven. Ik heb samen met Ad Post de tweede selectie getraind en ben er ook leider geweest."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Ik heb zes kleinkinderen, waarvan er vier voetballen. Er speelt er één bij OZC in Ommen, twee bij Vitesse Delft en één bij SEP. Ik ga bij ze allemaal heel graag kijken. Daarnaast probeer ik zo vaak mogelijk bij het eerste elftal van DHL te gaan kijken. Als ik daar ben, merk ik dat er groen-wit bloed door mijn aderen stroomt."