Een artist impression van de Eilanden van Sion in RijswijkBuiten.
Een artist impression van de Eilanden van Sion in RijswijkBuiten.

Start verkoop energieneutrale woningen Eilanden van Sion

wonen

RIJSWIJK - Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start zaterdag 10 december met de verkoop van 51 energieneutrale woningen op het derde eiland van de Eilanden van Sion in RijswijkBuiten.

Op Eiland de Oevers worden verschillende woningtypes gerealiseerd, die elk een eigen uitstraling krijgen. Alle woningen liggen aan het water en worden voorzien van een duurzaam energiesysteem. Belangstellenden zijn welkom van 11.00 tot 13.00 uur in het informatiecentrum RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg 3b in Rijswijk.
Op de Oevers worden 51 duurzame woningen in verschillende woningtypes gerealiseerd. De woningen zijn ruim en energieneutraal door de voorziening van een duurzaam energiesysteem met een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd, gekoeld en voorzien van duurzame elektriciteit. Kopers kunnen ook voor de optie nul-op-de-meter kiezen. Hierbij wordt de duurzame opwekking van het energiesysteem uitgebreid, zodat ook het huishoudelijk energiegebruik kan worden gecompenseerd met duurzame opwekking. Hierbij wordt ook de garantie gegeven dat gedurende tien jaar de installaties voldoende opwekken om het gebouwgebonden en huishoudelijk energiegebruik te compenseren.
Architect Gert de Graaf van Groosman heeft zich bij het ontwerp van dit eiland laten inspireren door de Hollandse polders en boerderijen. De huizen hebben hierdoor een landelijke uitstraling door de Louvre luiken en het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen. Net als bij het eerste en het tweede eiland liggen alle tuinen van de woningen aan het water en beschikken zij over een vlonder of aanlegsteiger aan het open (vaar)water dat in verbinding staat met Delft en het Westland. Op Eiland de Oevers worden negentien tussenwoningen, zestien hoekwoningen en zestien twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd. De prijzen van de woningen varieeren van 292.500 euro tot 470.000 euro v.o.n. Meer informatie over het project is te vinden op www.wonenopeeneiland.nl. Tijdens de start verkoop is er verkoopdocumentatie beschikbaar en is het verkoopteam aanwezig om vragen te beantwoorden.