FC De Rebellen komt vrijdag 16 december naar Theater de Veste. (foto: Patrick de Joode)
FC De Rebellen komt vrijdag 16 december naar Theater de Veste. (foto: Patrick de Joode)

Voetbalrebellen en hun kleedkamerverhalen in Theater de Veste

cultuur

Anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches en alle gelegenheid om vragen te stellen aan ex-voetbalgoden als John de Wolf en Glenn Helder tijdens de voorstelling FC de Rebellen op vrijdag 16 december aanstaande in Theater de Veste. Inclusief een verlenging in het café van het theater!

Zijn ze net zo rebels op het podium als op het veld? Marcel Meeuwis, oud-voetballer van onder meer Feyenoord, heeft FC de Rebellen opgericht, een selectie oud-profvoetballers die als rebellerend bekend stonden. Geregeld haalden ze de woede op hun hals van trainers, collega's en de media. Supporters dragen deze mannen op handen omdat ze er altijd voor gaan. Altijd! Deze rebellen zijn eigenzinnig, eigenwijs, hard, maar ook fair (zeggen ze zelf). Ze namen niet altijd een blad voor de mond. Wellicht hadden ze dat toch wel eens moeten doen in hun actieve carrières, maar dat konden ze niet. De gasten die naast Meeuwis op het Delftse podium staan zijn John de Wolf, Ricky v/d Berg, Sjaak Polak, Dick Jol en Glenn Helder.

Voetbalsfeer in het theater!
Anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches, maar ook de nederlagen en hun persoonlijke dieptepunten komen voorbij. En zet ook uw eigen voetbalkennis in de spotlight tijdens de 'rebelse quiz'. De presentatie is in handen van commentator Koert Westerman, die de avond met deze onvoorspelbare rebellen in goede banen probeert te leiden. Het betekent gelijk dat er veel ruimte is voor improvisatie en verrassingen. Cabaretier Leo Alkemade zorgt voor de komische noot.

De derde helft
In het café vindt de verlenging plaats en is het mogelijk om een biertje te drinken met de oud-profs, maar op de foto gaan of de hand schudden is natuurlijk ook een optie. Kom ook naar deze "Meest wonderlijke artiesten van de theaterwereld" aldus de Telegraaf. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdeveste.nl.