Leo Quack (vierde van rechts) en de andere Nederlandse nachtburgemeesters, op het nachtburgemeesterscongres in het Belgische Kortrijk. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack (vierde van rechts) en de andere Nederlandse nachtburgemeesters, op het nachtburgemeesterscongres in het Belgische Kortrijk. (foto: Koos Bommelé)

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Halverwege vorige maand zijn we naar het Prinsenkwartier geweest. Daar kregen we van Allseas Engineering een presentatie over het grootste vrachtschip ter wereld. Het was in één woord indrukwekkend.
Dan was er in het Prinsenhof ook de opening van de expositie Strandbeesten van Theo Jansen. Het is mooi om te zien wat hij met die plastic pijpjes kan maken en alles kan bewegen. De expositie is nog tot maart geopend. Erna zijn we naar Theater de Veste geweest, waar heel goede bandjes optraden. Het is zeker de moeite waard om er eens te kijken, tot nu toe valt de publieke belangstelling wat tegen.
Bij De Sjees zijn we getuige geweest van het afscheid van Big Bird. Die band stopt ermee doordat ze teveel succes hebben. Ook was rond die tijd de intocht van Sinterklaas en wat was het weer een feest. Die kinderen vonden het allemaal fantastisch. Dan is het toch jammer dat een paar chagrijnen er over klagen.
Verder was onlangs weer De Kracht van Delft, waarbij het mooi is om te zien wat er allemaal in onze stad gebeurt. De publieke belangstelling was weer groot en het is mooi dat er ook twee bedrijven in het zonnetje zijn gezet.
Vervolgens zijn we door Pieter Overgaag uitgenodigd om naar een antiekbeurs in Amsterdam te gaan. Ik zag daar een fruitschaaltje, waar ik nog geen mandarijn op zou durven neerleggen. Het kostte 55.000 euro; daar koop ik liever een Volkswagenbusje voor.
De Oude Jan had veel mazzel met het weer voor haar Winter BBQ, want het vroor drie graden. Het was hartstikke leuk. Verder krijgt de Museumnacht steeds meer body. Er komen steeds meer activiteiten bij, waardoor het ook steeds meer mensen trekt. Dat is natuurlijk hartstikke positief. Ook de nieuwe zaak van Lennard Renaud tegenover de McDonalds bij Delft-Noord is prachtig. Mooi om te zien hoe Delftse ondernemers er iets moois van maken.
Afgelopen weekend zorgde Django Wagner bij de Tobbe voor een feestje en was het Nachtburgemeesterscongres in Kortrijk. Het was echt op zijn Belgisch geregeld. Bij het diner hadden we als voorgerecht bitterballen of een frikadel en als hoofdgerecht een zakje friet. Ik ben van plan om volgend jaar de Nachtburgemeesters naar Delft te halen om te laten zien hoe je er iets moois van maakt.
Dan is er de komende weken weer genoeg te doen. Dinsdagavond is het Lichtjesavond en van 16 tot en met 18 december is het Shopping Night met Kerstmarkt. Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de Schaatsbaan die op vrijdag 16 december open gaat.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft