Barbara van Gelder hult zich geregeld in kostuums en probeert vervolgens om vooral níet Barbara van Gelder te zijn. Desondanks eindigde ze vorige week op plek 93.
Barbara van Gelder hult zich geregeld in kostuums en probeert vervolgens om vooral níet Barbara van Gelder te zijn. Desondanks eindigde ze vorige week op plek 93.

Wie wordt de Bekendste Delftenaar 2016?

Algemeen

DELFT – De verkiezing voor Bekendste Delftenaar 2016 is losgebarsten. De stembussen zijn geopend. Via www.delftopzondag.nl kunt u laten weten wie volgens dè bekendste moet worden.

DJ Henny de Keijzer stond in het verleden al vaker in de lijst, was even weg, maar maakte vorig jaar een comeback op plek 83. "Altijd leuk om in de lijst te staan", zegt de 50-jarige DJ. "Het is goede reclame en goed voor de naamsbekendheid." De Keijzer begon op zijn veertiende met plaatjes draaien. "En in januari is het precies 35 jaar geleden dat ik voor het eerst op een bruiloft draaide." In die jaren kreeg hij menig Delftenaar aan het dansen. Daar zal hij, denkt hij, z'n bekendheid wel aan te danken hebben.
Barbara van Gelder van Something Extra zag haar naam op zaterdag 2 januari 2016, bij het lezen van Delft op Zondag, voor het eerst in de lijst der lijsten staan en wel op plek 93. "Toen dacht ik: krijg nou wat", weet ze nog. Barbara van Gelder gaf talloze Delftenaren danslessen en organiseerde meerdere keren de Levende Etalagedag en de Dag van Delftse Geschiedenis. "Wat wel bijzonder is, is dat ik vaak kostuums draag. Ik wil me voor m'n opdrachtgevers als een kameleon transformeren. In die zin is het wel een eer dat ik er lange tijd níet in stond."
Wie het dit jaar moet worden? "In elk geval iemand die wel iets heeft gedaan voor de stad. Of iemand die Delft in positieve zin op de kaart heeft gezet", antwoordt Henny de Keyzer. "Maar ik heb nog geen idee op wie ik kan stemmen. Wellicht helpt een blik op de lijst van vorig jaar me daarbij." Barbara van Gelder vindt Hugo de Groot dè bekendste, maar beseft dat overleden Delftenaren niet op de lijst komen. "Verder heb ik er nu even geen gedachte bij..." U wel? Laat het weten via www.delftopzondag.nl.