Een volle Oude Kerk geniet in 2013 van de indrukwekkende klanken van de doedelzakspeler van Dutch Pipes & Drums. (foto: Roel van Dorsten)
Een volle Oude Kerk geniet in 2013 van de indrukwekkende klanken van de doedelzakspeler van Dutch Pipes & Drums. (foto: Roel van Dorsten)

Sponsoren kijken reikhalzend uit naar Kerstconcert in Delft

Algemeen

DELFT – Westvest Notarissen levert, samen met zorgverzekeraar DSW, een belangrijke bijdrage aan Kerstconcert in Delft, dat vrijdag 16 december weer plaatsvindt.

Dat de notarissen kiezen voor cultuur en dus voor de Kerstconcerten, is een bewuste keuze. "Toeristen die Londen bezoeken moeten een keer voor honderd pond een musical bijwonen in de Engelse hoofdstad", legt Tim Dröge, namens Westvest Notarissen uit. "Als in Nederland een kaartje voor een concert meer dan tien euro kost is het al te duur. Daarnaast wordt er van overheidswege uit nauwelijks geld uitgegeven aan cultuur, vandaar dat Westvest Notarissen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen relatief veel culturele activiteiten en instellingen ondersteunt. Zo ook de Delftse Kerstconcerten. Op de eerste plaats omdat we met de concerten heel veel mensen blij maken. De sfeer in de Oude Kerk is altijd schitterend en daar komt dan ook die prachtige muziek nog eens bij. Persoonlijk ben ik een grote fan van Jan Vayne, maar ook de prestaties van Wendy Krikken, Petra Berger en Jasper Leever spreken tot de verbeelding. En uiteraard dat schitterende koor Musica dat de kerk vol in het geluid zet."
Naast het culturele aspect is er voor Westvest Notarissen ook een zakelijke reden om de concerten financieel mede mogelijk te maken. "We ontmoeten veel van onze klanten en relaties in de Oude Kerk. We vinden het heel belangrijk om die te ontmoeten en hen in de laatste dagen van het jaar prettige feestdagen toe te wensen."

Ook bij DSW kijkt men reikhalzend uit naar de tiende editie van het Kerstconcert in Delft. De Schiedamse ziektekostenverzekeraar draagt al jaren, met veel plezier, bij aan de tekorten die een dergelijk grootschalig en kwalitatief hoogwaardig evenement nu eenmaal met zich mee brengen.

"Vorig jaar heb ik het concert echt gemist", zegt DSW-directeur Chris Oomen. "De concerten vinden altijd in het donkere deel van het jaar plaats en de speciale verlichting in de Oude Kerk maakt dan extra veel indruk op mij. Ik vind het ook steeds weer een genot om zoveel mensen te zien genieten tijdens de concerten, altijd vrolijke en lachende gezichten. Het is goed te zien dat de organisatie er jaarlijks in slaagt een aantal artiesten van hoog niveau te contracteren. Ik verheug me echt op het concert."
DSW draagt al jarenlang financieel bij aan de totstandkoming van Kerstconcert in Delft. Oomen: "Vorig jaar hebben we het concert voor een keer moeten laten schieten, maar dit jaar staan we weer graag garant voor een deel van het verlies. Je moet je voorstellen dat de kerk voor één avond helemaal moet worden ingericht, uitgelicht en versterkt. Dat is een kostbare geschiedenis. Samen met vier andere bedrijven dragen we graag het verlies van het concert. Zie het maar als een cadeautje aan de Delftenaren en alle mensen die vanuit heel Nederland afreizen om een avond van Kerstmuziek op heel hoog niveau te genieten."

Zie voor nog meer informatie en kaartverkoop de website www.kerstconcertindelft.nl of bel naar 015 - 214 39 12.