De mega circustent stond begin deze week al op z'n plek. Komende week wordt hard gewerkt om vrijdag 16 december officieel open te kunnen gaan.
De mega circustent stond begin deze week al op z'n plek. Komende week wordt hard gewerkt om vrijdag 16 december officieel open te kunnen gaan.

Opbouw van Winters Delft is in volle gang

Algemeen

DELFT - Weer of geen weer: de ijzers kunnen vanaf vrijdag 16 december in Delft sowieso weer worden ongebonden. Dan is de opening van de schaatsbaan van Winters Delft.

Die schaatsbaan, ijsglijbaan, mega circustent en horecatent bouwen zich echter niet zelf op. Al ruim een week wordt er op de Schoemaker Plantage hard gewerkt om de deadline te halen.

Wat tegenslag
"Het gaat goed, maar zoals altijd met dit soort enorme klussen hebben we wat tegenslag gehad", vertelt Robin Verschoor, organisator van Winters Delft. "Eerst lag er betongruis op de plek waar de schaatsbaan moet komen, maar toen we hier vorige week kwamen, was het betongruis weg en lag er los zand. Daar kun je geen circustent en schaatsbaan op bouwen. Hierdoor hebben we wat vertraging opgelopen, maar gelukkig konden we het probleem snel oplossen. We werken elke dag met twintig man hard door om er op deze nieuwe locatie een geweldige schaatslocatie van te maken."

Vrijwilligers
Voorgaande jaren stond de schaatsbaan op de Beestenmarkt. Dit jaar wordt de Schoemaker Plantage omgetoverd tot een groot winterfestijn. Is het opbouwen anders? "Het is relaxter", antwoordt Verschoor. "We hebben hier meer ruimte en minder ruis van nieuwsgierige voorbijgangers We kunnen gewoon ons ding doen. Iedereen die op het terrein loopt, is bezig met Winters Delft."
Helpende handjes zijn bij zo'n groot project essentieel. "Afgelopen weekend hebben vrijwilligers van korfbalvereniging Fortuna en van zwemvereniging Wave ons geweldig geholpen bij de opbouw. Als tegenprestatie krijgen ze van ons een bijdrage voor de clubkas. Een mooie win-win-situatie dus."

Gratis schaatsen
Inmiddels staat de mega circustent al mét verlichting en geluidsinstallatie. "Het moment dat de tent de lucht in ging was echt geweldig. Je ziet de torens vanaf de Schoemakerstraat en zelfs vanaf de snelweg. De vloer van de schaatsbaan is klaar en dit weekend komt er ijs op", zegt Robin trots. "We moeten nu onder meer nog de horecatent inrichten, de ijsglijbaan afronden en alles opruimen en klaarmaken voor de knallende opening op 16 december om 19.00 uur."
Speciaal voor de openingsavond kan iedereen gratis komen schaatsen. "Dus nodig al je vrienden en familie uit voor een avond vol ijsplezier!", zegt Robin Verschoor.
Kijk voor meer informatie op de website wintersdelft.nl.