De Delftse stichting EJO Burundi zet zich al sinds 2008 in voor kinderen in dit land.
De Delftse stichting EJO Burundi zet zich al sinds 2008 in voor kinderen in dit land.

Delftse stichting EJO Burundi wil de Gouden Gans-verkiezing winnen

Algemeen

DELFT - De Delftse stichting EJO Burundi doet dit jaar mee met de landelijke verkiezing van de Gouden Gans 2016.

Om een kans te maken op 10.000 euro voor hun kinderproject, is de hulp van alle inwoners van Delft nodig. "Stem hiervoor alstublieft op dit project: 'Bouw mee aan een school met een wc'", zegt Ditte Mostert-Bok, sinds 2008 voorzitter van de stichting EJO Burundi. Stemmen kan door de volgende link te kopiëren en hier uw stem uit te brengen: www.goudengans.nl/ejoburundi/dv/informatie.
"Met ons project steunen we niet alleen de kinderen van het straatarme Burundi, maar de hele bevolking", vervolgt Ditte Mostert-Bok. "Het creëert onderwijs, banen en hoop voor de toekomst. De resultaten zijn geweldig. De mensen voeren hun zelfbedachte plannen uit. Naast beroepskrachten werken alle mensen er aan mee. Materialen komen zo veel mogelijk uit de omgeving, waardoor de plaatselijke economie gestimuleerd wordt. Er is wekelijks contact tussen Delft en Burundi over de voortgang van het project."

Groot verschil
"Op veel plaatsen in de wereld maken bevlogen Nederlanders samen met lokale partners een groot verschil in de levens van mensen", zegt Tineke Huizinga, directeur van Wilde Ganzen. "Ze verminderen de armoede met kleinschalige projecten. Denk aan de bouw van een school, de aanleg van een waterleiding of het verbeteren van landbouwmethodes, waardoor meer voedselzekerheid ontstaat. Als Wilde Ganzen steunen wij die particuliere initiatieven met onze kennis, ons netwerk en met een financiële bijdrage. Het doel van deze verkiezing is om de mooie resultaten die we zo samen bereiken met méér mensen te delen."