Mark Rutte was vandaag te gast bij YES!Delft.
Mark Rutte was vandaag te gast bij YES!Delft.

Minister-president viert deals met YES!Delft startups

Algemeen

Premier Mark Rutte meldde zich vandaag bij YES!Delft voor een update over de nieuwste innovaties van jonge Nederlandse techbedrijven. De minister-president ontmoette verschillende founders en proostte mee op een aantal nieuwe successen van YES!Delft-bedrijven.

De 'champagne-bel' in de hal van de incubator luidde dit keer voor Parapy en Nerdalize, die samenwerkingen aankondigen met vliegtuigbouwer Fokker en energiebedrijf Eneco. Ook het team van Delft Hyperloop dronk een glaasje mee om een succesvolle afgelopen periode te vieren.

Rutte, destijds staatssecretaris van onderwijs, opende in 2005 het allereerste gebouw van YES!Delft in een tijd waarin versneld innoveren en ondernemen nog vreemd waren in Nederland. In 2015 was de minister-president terug voor het tienjarig jubileum van de incubator tijdens het YES!Delft Network Event. Vandaag kwam Rutte langs voor een update over het laatste nieuws op het gebied van technische innovatie en het versnellen van veelbelovende startups en scale-ups. Hij ontmoette onder meer de oprichters van IMSystems, Somnox, SeaState5, Bolt Mobility, MG Aubel en Mapiq. De Minister-president was onder de indruk van de innovatiekracht van ondernemers en de groei van YES!Delft.