Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 15 december 1996. De krant opende met het nieuws dat illusionist Sander van Veldhoven uit Den Hoorn al weet op welk lotnummer de oudejaarstrekking van de Staatsloterij op 31 december gaat vallen. Helaas deelt hij dit niet met de lezers. Hij heeft het op een briefje geschreven, dit in een afgesloten kistje gedaan en bij Delft op Zondag afgeleverd. 'Hebben we hier te maken met een wonderboy of een praatjesmaker?', vraagt Delft op Zondag zich af. Van Veldhoven is zeker van zijn zaak, zegt hij. Zondag 5 januari maakt Delft op Zondag bekend hoe het afloopt.

Helga van Bemmel, de directeur van Theater de Veste, wordt door stadsprins Ger de Eerst onderscheiden met 'De Kabbelaar'.

Voor een Alisun E20 zonnecombinatie met optimaal bruiningseffect kostte 2199 gulden, voor een net met 500 gram spruiten moest 50 cent worden neergelegd.