HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

In Woonzorgcentrum Die Buytenweye aan de Chopinlaan 9 in Delft is dinsdag 13 december van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst van Longpunt Delft. Het wordt een feestelijke afsluiting van het jaar met onder meer een pubquiz. Mail voor meer info naar longpuntdelft@longfonds.nl of kijk op www.haaglanden.longfonds.nl.

In de Vierhovenkerk aan de Obrechtstraat 50 is op Tweede Kerstdag, maandag 26 december, een Kerstinloop. Van 16.00 uur tot 18.00 uur is er een gevarieerd programma met veel muziek, samenzang, gedichten en verhalen. Iedereen is welkom.

Op zaterdag 17 december komt het eeuwenoude kerstverhaal tot leven in het Kerstwandeltheater: een verrassende wandeling langs zes scenes die samen een compleet theaterstuk vormen. Het evenement is gratis. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.kerstwandeltheater.nl.

In het Prinsenkwartier aan het Sint Agathaplein 4 in Delft wordt woensdag 14 december vanaf 20.00 uur met onder andere Quirine Winkler en Peter Graaff gesproken over het nieuwe stadsmaken. De toegang is gratis.

IVN afdeling Delft organiseert op zondag 11 december een natuurwandeling door het park Buitenhof. Het thema is 'Verborgen winterleven'.De start is om 14.00 uur voor de ingang van Zwembad Kerkpolder aan de Kerkpolderweg 1 in Delft. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft of bel 015-2619339.

In Buurthuis Het Voorhof aan het Herman Gorterhof wordt zaterdag 7 januari om 09.30 uur begonnen met lessen yogilates. Dit is een combinatie van yoga en pilates. Zie voor meer info en aanmelden www.yoga-mariposa.com of bel 06–40532306.

De band Mombassa speelt funk en soul, afgewisseld met disco- en popclassics. Zaterdag 10 december doen ze dat vanaf 22.00 uur bij Café de V. in de Voorstraat. De toegang is gratis.

Bij Duurzaamheidscentrum De Papaver zijn komende tijd allerlei winterse activiteiten. Voor kinderen tot en met 5 jaar is er een leerzame verhalenspeurtocht. In de kerstvakantie kan het hele gezin weer op pad voor de jaarlijkse Kerstballentocht. Op zondag 15 januari is de prijsuitreiking van de Kerstballentocht. Bezoekers kunnen die middag bovendien de theater-gezinsvoorstelling 'Feest in de natuur' bezoeken. Meer info: www.papaverdelft.nl.

mnesty International groep Delft organiseert zaterdag 10 december een schrijfactie in het kader van de internationale Dag van de Mensenrechten. Iedereen die wil meedoen kan deze dag tussen 11.00 tot 16.30 uur terecht bij D.S.V. Sint Jansbrug aan de Oude Delft 50-52.

De European Cat Fanciers organiseert zondag 11 december een internationale kattententoonstelling in de sporthal Brasserskade aan de Sportlaan 1 in Delft. Er zijn heel veel verschillende katten aanwezig. De show is te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

De ondernemers van de (H)eerlijke Buurt organiseren donderdag 22 december een Kerstwandeling. Om 17.30 uur start de wandeling bij Lu-st aan de Voorstraat 8. Het eindigt rond 21.00 uur. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro 50 voor kinderen. Meer info www.heerlijkebuurt.nl