Afbeelding

Hemd van het Lijf: Robin Verschoor

vaste rubrieken

'Schaatsbaas' Robin Verschoor (54) van Nota Bene is komende tijd veel op de Schoemaker Plantage te vinden, waar van 16 december tot 16 januari het evenement Winters Delft losbarst.

1. Waarom wilde je bij De Koperen Kat worden gefotografeerd?
"Omdat ik een bierliefhebber ben en De Koperen Kat heeft lekkere bieren. Verder voel ik me thuis in de ongedwongen en prettige sfeer die hier heerst. Ik heb een klik met eigenaar Rolf Katte."

2. Onlangs hakten jullie de knoop door toch weer een schaatsbaan te organiseren. Hoe kijk je terug op de afgelopen tijd?
"We zijn een tijd met de gemeente bezig geweest een schaatsbaan op de Markt te organiseren. Dat plan strandde in allerlei gesprekken met marktkooplui. We waren al aan het voorbereiden hoe we de subsidie terug konden laten keren. Via via kwamen we in contact met ontwikkelaar AM, die op de Schoemaker Plantage aan de Schoemakerstraat alle ruimte voor ons heeft èn met dit project hoofdsponsor wilde zijn. Na die gesprekken met AM is het hard gegaan. Het was wel een leuke samenloop van omstandigheden."

3. Voorgaande jaren draaide je tropenuren op de schaatsbaan. Dit jaar weer?
"Nee. Ik ben bijna een jaar uit de running geweest door een burn-out. Afgelopen decennium draaide ik op de schaatsbaan inderdaad weken waarin ik elke dag zestien tot twintig uur met de schaatsbaan bezig was. Ik ben niet voor niets in de put weggezakt, ik heb daarvan geleerd. We werken met Winters Delft dit jaar samen met meerdere partijen. De horeca wordt uitgevoerd door horecapartners die daar bovendien veel meer kennis van hebben. Dat scheelt mij al de helft van de zorgen. Verder gaat evenementenorganisator iQ events veel voor ons organiseren, De Burgemeesters verzorgen het eindevenement: Winterdorp Festival, op 14 januari."

4. Wat heb je met schaatsen?
"Niks. Ik vind het leuk om naar te kijken en ik geniet ervan als ik anderen zie schaatsen, maar ik schaats zelf zelden tot nooit."

5. Wat moet je als schaatsbaas goed kunnen?
"Schakelen. Het ene moment vertel je iemand dat 'ie handschoenen aan moet doen, even later raap je een kind op dat is gevallen en vervolgens ga je even twee gesprongen zekeringen vervangen. Verder moet je natuurlijk gastvrij zijn en kunnen motiveren. We werken in totaal met een ploeg van 55 man, waaronder 45 mensen die hier bij Winters Delft een parttime vakantiebaan hebben."

6. Wat weten veel mensen niet over jou?
"Het meeste staat wel op internet. Verder hou ik van alles dat geurt en smaakt, ik vind alles met licht, lampjes en techniek in het algemeen leuk. En ik ben een grote generalist. Ik weet van heel veel wat af, maar van al die dingen weet ik niet alles."

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan…
"Als je me dat een jaar geleden vroeg, had ik best veel kunnen zeggen. Maar ik denk dat Marja van Bijsterveldt momenteel de juiste vrouw is. Zichtbaar en positief. Ik denk dat ze het goed gaat doen."
8. Waar kun je van genieten?
"Van mensen, een relaxte sfeer, lekker koken, gezellig tafelen met vrienden, met een goed glas whisky bij de open haard zitten, of straks bij Winters Delft in de horecatent zitten en kijken naar al die kinderen die lekker plezier hebben op de baan."

9. Wat is je grote droom?
"Daar leef ik al in. Ik kan de dingen doen die ik wil en die ik leuk vind. Ik heb een gezegend en gelukkig leven. Dat geld gelukkig zou maken, is één van de weinige gezegdes die niet kloppen."

10. Wil je nog iets kwijt?
"Zeker. Kom allemaal tussen 16 december en 16 januari schaatsen bij Winters Delft. Dan maak je me blij."