Het koor Cantores Amatores had zaterdag een studiedag in Pijnacker. (foto: Wim Meijer)
Het koor Cantores Amatores had zaterdag een studiedag in Pijnacker. (foto: Wim Meijer)

Cantores Amatores geeft winterse concerten in Delft en Nootdorp

cultuur

Cantores Amatores geeft zaterdag 10 december om 20.15 uur onder de titel 'Winter Glow' een concert in de Adelbertkerk aan de Minervaweg 7 in Delft. Een dag later, op zondag 11 december om 15.30 uur, komt het koor in actie in de Bartholomeus aan de Veenweg 36 in Nootdorp.

"De schoonheid van 'Winter Glow' zit 'm voor mij in de imperfectie van de mens die door menig artiest wordt bezongen, het eeuwige verlangen, de hoop, de liefde, de struggles in life, the road to freedom en het streven naar harmonie op deze planeet of zelfs op Mars", vertelt artistiek leider David van Lith. "Het gaat over alle aspecten van het leven, zowel zoet als bitter."

Met speciaal voor deze gelegenheid voor het koor gearrangeerde stukken van onder meer Peter Gabriel, Radiohead, Tori Amos, U2, Supertramp en Billy Joel - de lijst is allesbehalve compleet - is het publiek verzekerd van een bijzondere middag of avond.

De ruim veertig zangers van CA worden prachtig begeleid door The Atmospheric Music Ensemble, deze keer stevig bezet met strijkers, blazers, piano, orgel en percussie.

Kaarten, inclusief programma en een kopje door Pickwick gesponsorde 'Winter Glow' thee, a kosten 15 euro. Studenten en kinderen tot twaalf jaar betalen 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via c.amatores@gmail.com  of 06-11589657 of anders 06-22813627.