Eén van de geëxposeerde werken van Loes Kouwenhoven.
Eén van de geëxposeerde werken van Loes Kouwenhoven.

Aan 45 jaar van exposities in Abtswoude komt een eind

cultuur

Loes Kouwenhoven exposeert van 2 tot en met 22 december in Galerie Abtswoude. Ze is de laatste in een lange reeks van kunstenaars die hier hun werk mochten tonen.

De expositie van Kouwenhoven is de allerlaatste expositie in Galerie Abtswoude. De Galerie is gehuisvest in Woonzorgcentrum Abtswoude en dit centrum gaat sluiten. Daarmee komt een einde aan 45 jaar onafgebroken exposities van zowel beroeps-  als amateurkunstenaars.

Loes Kouwenhoven is een geboren en getogen Delftse die haar opleiding tekenen volgde aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Daarnaast volgde zij de opleiding voor docent handvaardigheid waarna ze vele jaren werkzaam is geweest in het onderwijs. Nu geeft ze schilderlessen aan senioren.

Ze laat zich graag inspireren door de dagelijkse dingen om zich heen. Zowel haar aquarellen als haar ruimtelijke werk zijn een hommage aan het bijzondere en unieke van het gewone: vogels, mensen, landschappen en oude verhalen. Dit alles soms weergegeven met een knipoog.

De Galerie Abtswoude is te vinden aan de Aart van der Leeuwlaan 332 in Delft en is dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur; ook op zondag.