Fik Meijer komt naar Op Hodenpijl.
Fik Meijer komt naar Op Hodenpijl.

Historisch auteur Fik Meijer te gast Op Hodenpijl

cultuur

Fik Meijer is bekend van zijn boeken over de oudheid. In zijn nieuwste boek 'Jezus en de 5e evangelist' onderzoekt hij de historische Jezusfiguur. Achter de religie schuilt ook een historisch perspectief. Op woensdag 7 december is de auteur vanaf 20.00 uur te gast bij Op Hodenpijl en staat dit boek centraal. 

Fik Meijer vertelt in zijn nieuwe grote boek over het waarheidsgehalte van de geboorteverhalen van Jezus, de rol van Maria van Magdala, de betekenis van exorcisme, de kruisdood als ultieme straf en Jezus' opstanding uit de dood. Bijbelse personen uit Jezus' omgeving krijgen in dit boek een nieuw gezicht: Johannes de Doper, Pontius Pilatus, Barabbas, Judas Iskariot en Jezus' broer Jakobus. Zo komt de historische Jezus tot leven. 

Meijer (1942) studeerde klassieke talen en oude geschiedenis aan de Universiteit van Leiden en werkte o.a. als hoogleraar zeegeschiedenis. Sinds 2007 is hij met emeritaat. Hij heeft zich succesvol toegelegd op het schrijven van boeken voor een breed publiek, waaronder Gladiatoren, Paulus en Twee steden. Hij ontving in 2005 de Oikos publieksprijs, de onderscheiding voor een classicus die op voortreffelijke wijze de oudheid onder de aandacht van een groot publiek heeft gebracht. Zijn nieuwste werk heet Jezus en de vijfde evangelist.

De entree bedraagt 15 euro en kaarten resveren kan via www.ophodenpijl.nl.