Gezocht: Gepassioneerde ondernemer met liefde voor ambacht

kijk op de wijk

Heb je passie voor ondernemen? Liefde voor ambacht? Josetta Hak van Lijst & Stijl (a.k.a. Lijstenmakerij Van Dijk) zoekt een opvolger die out of the box durft te denken!

Het afscheid doet wel een beetje pijn: "ik heb jarenlang met heel veel plezier in de lijstenmakerij gewerkt", vertelt Josetta. "Service en aandacht voor de klant, duurzaamheid, ambachtelijkheid en kennis van zaken hebben bij ons altijd centraal gestaan. Vanaf het prille begin in de timmerwerkplaats van Van Dijk, tot de winkel van nu." Waarom dan toch stoppen? "Omdat ik weer terugga naar mijn oude liefde: het onderwijs. Want hoewel ik de winkel heel leuk vind, werk je toch vaak alleen. Ik mis het samenwerken met anderen."

Trouwe klantenkring
Het was haar schoonmoeder die met de lijstenmakerij begon en Josetta nam de zaak na een aantal jaar over. De winkel is al 13 jaar gevestigd aan de Frederik Hendrikstraat 2a in Delft. "Een prima plek met gratis parkeergelegenheid, vlakbij één van de belangrijkste uitvalswegen van Delft."
In die tijd heeft de winkel een ruime en trouwe klantenkring opgebouwd. "Ons werkgebied is de stad Delft en alle plaatsen in een straal van 20 kilometer eromheen. Onze klanten komen ook uit Den Haag, Rotterdam, Westland, en Zoetermeer".
Zeker de laatste jaren neemt het werk alleen maar toe. "Er zijn steeds minder lijstenmakerijen, maar er bestaat wel een blijvende behoefte", aldus Josetta. "Wie in dit vak stapt kan dus nog steeds een goede boterham verdienen. Mits hij of zij goed is."

Aandacht
En wat is dan 'goed', volgens Josetta? "Iemand met passie. Die net als ik service en aandacht hoog in het vaandel heeft. Die met de klanten meedenkt en out of the box durft te denken. Uiteraard moet mijn opvolger vakkundig zijn. En ondernemerszin is ook belangrijk. Zelf ben ik op een gegeven moment ook schilderijen gaan verkopen. Maar ik weet zeker dat er nog veel meer mogelijk is met de lijstenmakerij voor wie durft en ideeën heeft."

Contact
Serieus Geïnteresseerd? Stuur Josetta dan een email op het adres: info@lijstenmakerijvandijk.nl. Josetta neemt dan contact met je op. "Ik hoop dat ik iemand kan vinden die onze mooie zaak voort kan zetten. Het is heel dankbaar werk. Ik ben altijd weer blij als een kunstwerk weer mooier de deur uit gaat dan dat deze binnenkwam!"