Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Roepman Makelaardij

advertenties

DELFT – Wim en Michelle Immers hebben bijna 24 jaar met veel plezier in deze leuke tussenwoning in de wijk Hof van Delft gewoond. Hun twee kinderen zijn hier opgegroeid, maar die zijn inmiddels allebei de deur uit. "Nu wonen we er met z'n tweetjes en hebben we wat te veel ruimte", vertelt Wim.

Ze zijn nu naar een meer passende woning aan het uitkijken in de omliggende gemeenten. "Ja echt, je zou oud kunnen worden in deze woning", zegt Wim. "Maar nu ook onze dochter de deur uit is, kwam er een hele etage leeg te staan. Dat is eigenlijk de enige reden dat we hier weggaan." De huizen in de gewilde wijk Hof van Delft stammen van net vóór 1940. Na uiteenlopende verbouwingen, is de woning echter modern geworden. Een open en lichte woning. De woonkamer is extra uitgebouwd en heeft daarmee de afmetingen van 8.30 bij 3.65 / 2.47 meter gekregen. "Ja het is hierdoor wel een stukje ruimer geworden", zegt Wim. "Zoals kenmerkend in deze bouwstijl met een erker."
De woonkamer heeft een massief houten vloer. Aan de woonkamer vast is er een moderne half open keuken. "Die hebben we twee jaar geleden nieuw laten plaatsen", gaat hij verder. De keuken heeft een koelkast, een inductie-kookplaat, een oven-grill-combinatie, een wasemkap en een close-in-boiler. Helemaal aan de achterzijde van de woonkamer zijn er openslaande deuren naar de achtertuin. In de tuin staat een stenen berging en er is een achterom. "Als je wilt, kun je van 's ochtends tot 's avonds in de zon zitten", gaat hij verder. "Maar je hebt ook de mogelijkheid om lekker in de schaduw te gaan zitten. Het is hier een heerlijk rustige buurt. Zo rustig, dat je eigenlijk alleen de vogeltjes hoort fluiten. In het begin was dat nog wel even wennen. Ook in de voortuin is het trouwens lekker buiten zitten."
De andere zaken die Wim en Michelle aan de woning gemoderniseerd hebben, is onder meer de volledige inrichting van de tweede etage. Die is voorzien van een aantal slaapkamers. Daarnaast is een aantal jaar geleden de doucheruimte op de eerste verdieping naar achteren doorgetrokken. "Dat heeft een moderne badkamer opgeleverd van 2.55 bij 1.84 meter", zegt Wim. "Deze heeft een tweede toilet, een designradiator, een dubbele wastafel en een inloopdouche." Op de eerste verdieping zijn aan de voorzijde twee slaapkamers. Aan de achterzijde is de hoofdslaapkamer. "In een van de voorslaapkamers staan de wasmachine en de droger opgesteld", zegt hij.
De woning heeft een volledig vernieuwde dakopbouw, die in 1998 is geplaatst. Hierdoor is er nog een tweede, volwaardige leefetage ontstaan. Deze heeft een voorslaapkamer over de volle breedte en aan de achterzijde is er een tweede slaapkamer, ook over de volle breedte. Er is op deze verdieping ook een inpandige berging met de opstelplaats voor de CV-combiketel en een bergkast. "Nu onze dochter ook de deur uit is, gebruiken we de zolderverdieping eigenlijk niet meer", zegt hij. De woning is op de eerste etage na voorzien van dubbele beglazing. De gevel is dit jaar nog helemaal gereinigd en geïmpregneerd. De woonomgeving is prachtig, zo vlak achter het fraaie Wilhelminapark. "Het is bovendien een heel sociale buurt, als er iets is, dan kunnen we altijd iemands hulp inroepen. Er is bij iedereen tijd voor een praatje. Je hebt niet het idee dat je hier in de grote stad woont! Een heel rustige en kindvriendelijke buurt." Vlakbij het Sportfondsenbad, maar ook het centrum van Delft, de scholen, het openbaar vervoer en de uitvalswegen, zijn snel bereikbaar.