Donderdag te zien in Theater de Veste: de Oud en Nieuws Show 2016.
Donderdag te zien in Theater de Veste: de Oud en Nieuws Show 2016.

Het leukste alternatief voor de oudejaarsconference

cultuur

Leuker dan De Lama's ooit waren, scherper dan Dit Was Het Nieuws en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen. De Ouds & Nieuws Show van Het Zuidelijk Toneel & Het Utrechts Toneel is het leukste alternatief voor de oudejaarsconference.

Aankomende donderdag is de Ouds & Nieuws Show 2016 te zien en te beleven in Theater de Veste. Voor het derde jaar op een rij blikt een team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. 365 dagen, gevangen in een verzameling hilarische sketches, messcherpe scènes, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns. Een doortastende knipoog naar 12 maanden journalistiek; verfrissend als de smeltende poolkappen, onthullend als een politiek rapport. Voor één avondje een piepklein beetje orde in de waan van de dag.

De beste conference
De Ouds en Nieuws Show van vorig jaar werd door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste oudejaarsconference van 2015. Het is een 'Atypische, frisse oudejaarsconference van een elftal schrijvers, acteurs en muzikanten. (…) Enorme variatie, originele invalshoeken en improvisatie op hoog niveau', schreven de collega recensenten enthousiast van de Volkskrant. Wat de uitkomst dit keer precies gaat zijn, is natuurlijk afwachten, want niets is zo veranderlijk als de actualiteit en de spiegel die een avondje satire, comedy en theater met zich mee brengt.

Japie Jonker
De makers projecteren alles rondom het typetje Japie Jonker. Dit is een gemiddelde, blanke Nederlandse man met een gewoon, gemiddeld, Nederlands leven. Tot 2016. Plotseling leest Japie niet langer het nieuws, maar ís hij het nieuws. Hij was op nieuwjaarsdag in Keulen, in Brussel met de aanslagen en in Turkije tijdens de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie mogelijk: de gebeurtenissen op het journaal moeten wel een rechtstreeks gevolg zijn van zíjn daden, gevoelens en gedachten. Maak dit mee op donderdag 1 december in Theater de Veste. Zie voor info: www.theaterdeveste.nl.