Sem Remmerswaal weet waar zijn kwaliteiten liggen.
Sem Remmerswaal weet waar zijn kwaliteiten liggen. "Ik ben vooral een teamplayer die misschien niet meteen opvalt, maar die het elftal beter laat functioneren." (foto: Roel van Dorsten)

Ongeslagen Den Hoorn gaat afrekenen met fabeltjes

advertenties

DEN HOORN - De jongens van Den Hoorn zijn dit seizoen nog ongeslagen en bezetten de koppositie in de tweede klasse. Die willen ze in de donkere maanden die eraan komen graag vasthouden.

Sem Remmerswaal, vaste kracht op het middenveld in het elftal van Ronald Hes, is niet verbaasd over de goede start van de Midden-Delflanders. "Vorig seizoen hebben we al aangetoond een aardige ploeg te zijn, die ook in staat is van grotere ploegen, zoals 's Gravenzande, te winnen. Ten opzichte van toen zijn Anthony Sintniklaas en Nick Keijzer overgekomen van Delft en zijn Bas Kuppers en Youri Kooijmans er vanuit de jeugd bijgekomen. Zij hebben zich moeiteloos in de ploeg gespeeld."

"NIEMAND IS ZEKER VAN ZIJN PLEKKIE"
Het zorgt ervoor dat de selectie waarover trainer Ronald Hes kan beschikken iets completer is. "Vooral in de breedte", vertelt de 23-jarige middenvelder. "Dat zorgt ervoor dat er meer concurrentie is en dat niemand zeker is van zijn plekkie. Zo zag je twee weken terug tegen ROAC bijvoorbeeld dat we ook zonder Dominic da Cruz, die in die wedstrijd ontbrak, kunnen winnen. Daarbij zie je dat er een goede mix is van jongens uit Den Hoorn en jongens van daarbuiten. Ik heb zelf tien jaar in Dordrecht gewoond en denk dat jongens uit Den Hoorn toch wat liever zijn. Er zitten nu ook een paar ratjes bij en jongens die weten wat er op een hoger niveau van je wordt gevraagd."
Door de samenstelling van de selectie heeft Remmerswaal er alle vertrouwen in dat Den Hoorn ook vlak voor en vlak na de winterstop punten blijft pakken. "We zijn dit seizoen wat completer dan de vorige jaren, waardoor we het gemis van spelers door schorsingen of blessures wat beter op kunnen vangen. Wel is duidelijk dat het fabeltje binnen de club leeft. Als je dan gaat roepen dat het in de wintermaanden misgaat, ga je er straks zelf nog in geloven ook. En natuurlijk gaan we dit seizoen nog verliezen, maar we gaan de eerste nederlaag zo lang mogelijk uitstellen."

"WE HADDEN HET ONS MAKKELIJKER KUNNEN MAKEN"
Gezien het spel van Den Hoorn zou dat helemaal niet zo gek zijn, want in de wedstrijden waarin de ploeg punten verloor, waren ze zeker niet de mindere. "Tegen Concordia en Wippolder zijn we vergeten om onze kansen te benutten en was puntverlies helemaal niet nodig geweest. Datzelfde geldt voor de wedstrijd tegen hekkensluiter DONK, dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen. We zouden het ons in dit soort wedstrijden een stuk makkelijker kunnen maken door al voor rust bij de tegenstander weg te lopen."
Ondanks het feit dat Den Hoorn na tien wedstrijden bovenaan staat, wil Remmerswaal nog niet over het kampioenschap praten. "Natuurlijk heb je het er onderling weleens over, maar als je het gaat roepen, dan schep je verwachtingen waarop mensen je gaan afrekenen. Natuurlijk gaan we er alles aan doen, maar als we in het linkerrijtje eindigen, doen we het hartstikke goed als ploeg die is gepromoveerd."
Zelf lijkt de 23-jarige student als 'nummer 6' een vaste waarde in het keurkorps van Ronald Hes. "Vergeleken met vijf jaar geleden, toen ik bij de selectie kwam, ben ik wat rustiger aan de bal geworden. Ik sta er om de 'tien' van de tegenstander uit te schakelen en moet daarna vooral de bal weer inleveren bij de creatievere jongens. Wat dat aangaat is het wel leuk dat ik, doordat ik de penalty's neem, ook hoge ogen gooi in het topscorersklassement."
Ten slotte houdt Remmerswaal zich ook bezig met de toekomst van Den Hoorn. "Mijn leven speelt zich tegenwoordig voornamelijk op school en op de club af, want ik ben trainer van onder-11. Ik vind het hartstikke leuk om drie keer in de week een uur en een kwartier met die jongens te trainen."