De echte doorbraak bij DHC bleef uit voor Marco Daniëls, maar hij beleefde mooie tijden bij DVC en BEC. Helaas was hij door blessures al op jonge leeftijd genoodzaakt te stoppen. (foto: Roel van Dorsten)
De echte doorbraak bij DHC bleef uit voor Marco Daniëls, maar hij beleefde mooie tijden bij DVC en BEC. Helaas was hij door blessures al op jonge leeftijd genoodzaakt te stoppen. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Marco Daniëls?

sport

DELFT - Marco Daniëls (55) doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van DHC, maar speelde als senior voor DVC en BEC.

Dat Daniëls bij DHC terechtkwam, was geen verrassing. "Mijn vader had er zelf ook graag willen spelen, maar in zijn tijd mocht dat niet van de kerk. Toen ik bij DHC speelde, stonden mijn ouders altijd op donderdagavond achter de bar. In de jeugd zat ik in het elftal met onder anderen Huib Bazuin, Ed Vermeer en Ronald Moor."

- Hoe was dat?
"We hadden een heel aardig elftal en ik schopte het zelfs tot het Delfts elftal. Op enig moment gingen we naar een toernooi in Zwitserland, waar we uiteindelijk met vier jongens een taxi namen en in een topless bar belandden. We zochten al ons geld bij elkaar om een biertje te kunnen betalen. De dag erna liet Guus Haak ons uitslapen en werden we weggestuurd, waarna we met dank aan pa Rontberg nog een weekje door Italië en Zwitserland toerden."

- Waarom ging je weg bij DHC?
"Na de jeugd werd ik in de derde selectie ingedeeld. Ik had geen zin om me van onderaf naar boven te moeten spelen, daarom ging ik naar DVC zaterdag. Ik speelde er met Gerrit Zwennes, Henk Bouma, Peter van Drongelen en Peter Kluit. Het voordeel van op zaterdag voetballen, was dat we op zondag bij Feyenoord konden kijken."

- Hoe was de sfeer?
"Erg goed. Op donderdagavond zaten we tot laat in de kantine en erna gingen we nog even de stad in. We speelden best goed, wonnen in de Stad Delft Bokaal ook met 2-0 van DHL. We kwamen echter nooit uit de HVB, want een aantal jongens was niet opgewassen tegen die Haagse ploegen. In die tijd speelde ik ook bedrijvenvoetbal voor Glashandel Daniëls van mijn vader. Toen Peter den Os, die bij BEC voetbalde, bij ons kwam werken, stapte ik over."

- Met wie speelde je daar?
"Onder anderen met Willem Berkien, Ger Dekker, Paul van der Kraan, Johan Rooijakkers en Dennis van Berkum. Ook hier was de sfeer fantastisch en we hadden met Henk Nieuwpoort een prima trainer. Voor mij persoonlijk was het een wat mindere periode. Ik scheurde mijn kniebanden tot twee keer toe en toen ik hersteld was, scheurden mijn enkelbanden. Daarom besloot ik rond mijn dertigste maar te stoppen."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Nadat ik gestopt ben, heb ik het elftal van mijn zoon bij Den Hoorn nog een tijdje getraind. Ook heb ik er 7-tegen-7 gespeeld, maar dat ging er soms toch nog wat hard aan toe. Tegenwoordig ga ik nog regelmatig bij Den Hoorn kijken."