De zes jonge Delftenaartjes Jayvi, Mick (liggend op kussen), Pim, Bruce, Lenn en Livv (v.l.n.r.).
De zes jonge Delftenaartjes Jayvi, Mick (liggend op kussen), Pim, Bruce, Lenn en Livv (v.l.n.r.).

Eén Delftse familie trots en blij met zes baby's in twee maanden tijd

Algemeen

DELFT – Je hebt familie-uitbreiding en je hebt familie-uitbreiding. Bij één Delftse familie ging het dit jaar wel erg hard. In twee maanden tijden werden zes baby's geboren.

"In september 2015 kondigen drie kleinkinderen van mijn oma aan dat ze zwanger waren", vertelt Annelies Gijsen. "Omi was superblij, want ze kreeg er dus drie kleinkinderen bij." Al snel daarna volgde nog meer goed nieuws: er waren nóg twee kleinkinderen zwanger. "Omi's geluk kon niet op, want ze genoot op dat moment al zo van de drie achterkleinkinderen die ze al had: Dani (3), Ayla (2) en Tijl (2)."

Oma
Helaas werd oma ziek. Ze nam afscheid van haar familie. Bij dit afscheid kreeg ze te horen dat ze nóg een achterkleinkind zou krijgen. De volgende ochtend overleed ze.
Ze maakte helaas niet mee hoe Bruce op 11 maart van dit jaar werd geboren. Jayvi volgde een dag later. Livv kwam op 23 maart te wereld. Mick kwam onverwacht en op op 4 mei, drie maanden te vroeg. "Hij woog slechts 1000 gram, maar wat was en is hij sterk", zegt Annelies, de trotse oma van Jayvi en Livv. Pim werd op 14 mei geboren, Lenn volgde een dag later. Op de gang van het Reinier de Graaf Gasthuis ontstond een kleine familiereünie toen de moeders elkaar hier tegenkwamen. "Wat zou omi dit nog graag hebben meegemaakt, maar helaas mocht dit niet zo zijn."
De nichtjes vonden het bijzonder samen zwanger te zijn en alles met elkaar te kunnen delen. Via een groeps-WhattApp hielden ze elkaar overal van op de hoogte, van het begin van de zwangerschap tot de dag van vandaag. Zo blijft iedereen uitstekend op de hoogte van het reilen en zeilen van de zes jonge achterneefjes en -nichtje. "Lekker kletsen, lachen, hulp vragen of klagen, maar ze delen toch vooral hun trots met elkaar."