Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

advertenties

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 24 november 1996. Delft op Zondag kondigt dat weekend op de voorpagina aan dat de achterpagina van de krant komende week wordt besteed aan de rubriek De Metamorfose, waarbij Delftenaren enkele uiterlijke verandering ondergaan. Zij worden door het Beautyteam, bestaande uit lokale winkeliers en specialisten, onder handen genomen.
De politiek beslist in december of hondenbelasting wordt afgeschaft of verhoogd. Lezers van Delft op Zondag klimmen aan de vooravond van dit besluit massaal in de pen en gaat met elkaar in discussie over hondenpoep en paardenpoep.
De Delftse carnavalswereld organiseert een grote stoelendans op de Markt, waar honderden geïnteresseerden aan kunnen meedoen. Stadsprins Ger 1 zal het startschot lossen.
Rein van Rutten beklaagt zich in zijn hengelsportrubriek over het verbod van vissen met levend aas, dat vanaf 1 januari 1997 van kracht zal zijn.
Een TDK floppy voor de pc met 1,44 MB geheugen kostte 9 gulden 95, voor een kilo bananen moest 1 gulden 50 worden neergelegd.