Maikel Lorsheijd speelt al zijn hele leven bij RKDEO en zal dat blijven doen.
Maikel Lorsheijd speelt al zijn hele leven bij RKDEO en zal dat blijven doen. "Want hier kan ik op een heel leuk niveau spelen met mijn vrienden. (foto: Roel van Dorsten)

RKDEO vergaart naast complimenten ook eindelijk punten

sport

NOOTDORP - Wekenlang ontving RKDEO wel complimenten, maar gingen tegenstanders er met de punten vandoor. Met de 5-2 zege op Foreholte van afgelopen zondag hebben de Nootdorpers de weg naar boven weer gevonden.

"Het feit dat we uit de afgelopen drie wedstrijden zeven punten hebben gehaald, geeft een goed gevoel", zegt centrale verdediger Maikel Lorsheijd, "maar aan de andere kant had er tegen Groeneweg ook nog wel een winnende goal ingezeten. Helaas viel die niet, maar het geeft wel aan dat we op de goede weg zijn."
Dat het gaat draaien is voor de 26-jarige verdediger geen verrassing. "Want we hebben gewoon een heel sterke groep dit seizoen. Op iedere positie is er een dubbele bezetting en je zult dus echt voor je plaatsje moeten strijden. We beginnen de wedstrijden al het hele seizoen goed, maar verzuimen te scoren. De kansjes die de tegenstanders kregen gingen er te makkelijk in en zelf waren we voor de goal niet scherp genoeg. Daardoor verloren we wedstrijden, terwijl we grote delen gewoon de bovenliggende partij waren."
Afgelopen zondag werd afgetekend gewonnen van Foreholte, de nummer vier in de competitie. "In de eerste helft waren we heer en meester en we gingen met 2-0 rusten. Na de rust maakten we snel de derde, maar tien minuten later stond het 3-2. De eerste goal was een prachtige goal die hij, als hij de bal tien keer zo voor zijn voeten krijgt, negen keer mis schiet. Maar niet zondag. Twee minuten later ging alles wat mis kon gaan mis en dan staat het ineens 3-2." Even knagen deed dat wel. "Maar ik besefte al snel dat er nog niets aan de hand was, omdat we nog voor stonden. Daarom was het zaak om het achterin dicht te houden. Dat ging goed en in de slotfase liepen we zelfs nog uit naar 5-2."

"WE ZIJN DIT SEIZOEN HEEL FIT"
Dat in de laatste twintig minuten nog twee keer werd gescoord en RKDEO mogelijkheden op meer had, is volgens Lorsheijd niet toevallig. "Want we zijn dit seizoen heel fit. Jeroen Struijs zorgt voor trainingen die fysiek zwaar zijn en daar plukken we nu tijdens de wedstrijden de vruchten van. Daarbij geeft hij ons duidelijke opdrachten die we in het veld moeten uitvoeren. Daarbij staat er nu een systeem waarin iedereen weet wat er van hem wordt verwacht en waarbij niemand verzekerd is van een basisplaats. Het mooie is dat hij, zeker als Robby van Hagen straks weer fit is, op elke positie uit meerdere jongens kan kiezen."
In dat systeem vormt Lorsheijd dit seizoen samen met Jordy Pronk het centrale verdedigingsduo. "Ik speel al heel mijn leven in de verdediging, heb ook even back gestaan, maar voel me centraal achterin wel het meest op mijn plaats. Op die plek heb je veel afspeelmogelijkheden en kun je je teamgenoten helpen door rugdekking te geven. Dat is naast het aangaan van duels wel mijn grootste kwaliteit. Voetballend kan het nog beter, maar ook daar merk ik dat ik stappen maak. Het vertrouwen dat ik krijg, doet me goed."

"IK GA HIER NIET MEER WEG"
Nu RKDEO de stijgende lijn te pakken heeft, rest de vraag waar dit gaat eindigen. "Het is jammer dat we aanstaand weekend geen competitiewedstrijd hebben. De weken erna spelen we uit bij Delft en thuis tegen Den Hoorn, de nummers één en drie in de competitie. Als we daar goed doorheen komen, ben ik ervan overtuigd dat we bij de eerste vijf kunnen eindigen en er een periode in zit."
Mocht promotie, of kans daarop, er niet inzitten, dan hoeft RKDEO niet bang te zijn voor een vertrek. "Ik ben nu zesentwintig en voetbal al heel mijn leven met mijn vrienden bij RKDEO. Het is hartstikke gezellig, prestatief goed en we spelen op een leuk niveau. Als ik ooit hoger ga spelen, dan is dat bij RKDEO en nergens anders."