Wat ik zeggen wil

vaste rubrieken

Chaos

DELFT - We hebben een inventieve stad. Ze verzinnen wat en hup, dat gaan we doen... De Mijnbouwstraat is bij de Michiel de Ruyterweg afgesloten in verband met rioleringswerkzaamheden. Ook bij de Julianalaan/Michiel de Ruyterweg moet dat gebeuren, dus daar zijn ze afgelopen week mee begonnen. Heel fijn, maar de werkzaamheden bij de Mijnbouwstraat zijn nog niet klaar, dus die is nog afgesloten.
De enige uitweg is dus de Rotterdamseweg/ Jaffalaan, waar de automobilist twee keer een dubbel fietspad moet oversteken om aan het eind van de Jaffalaan weer een dubbelfietspad over te moeten. Daar staan dan verkeersregelaars! Om dan bij de bibliotheek weer een dubbel fietspad over te moeten om op de Schoemakerstraat te komen en daar staan dan geen regelaars.
De fietsersstromen zijn zo ongekend groot dat bewoners in deze buurt een half uur eerder van huis vertrekken om op tijd op hun werk te zijn. Nu met twee afgesloten wegen is de chaos compleet en kunnen bewoners helemaal niet meer de wijk uit met hun auto...
Delft pretendeert kennisstad te zijn, maar praktisch nadenken kunnen ze niet!

Heleen van 't Hof, Delft