Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Barend Bos (73) en
Timo Blaauw (9)

-Wat bent u hier hier aan de Voldersgracht aan het doen?
"Ik sta op mijn kleinzoon te wachten, die zo uit school komt. Drie keer per week haal ik hem hier op. Hij zit op de Max Havelaarschool."

-Wat gaan jullie vervolgens doen?
"Naar ons huis toe. Spelletjes spelen, zoals rummikub, schaken of scrabble. Thuis is het meer gamen. Afgelopen maandag heb ik 'm ook opgehaald en hebben we eveneens spelletjes gespeeld."

-Wie heeft gewonnen?
"Ik niet. Timo was alleen met oma. Ik was even boodschappen doen en zat daarna even achter de pc."

- Te gamen?
"Nee, wat dingen opzoeken. Gamen doe ik zelden."
-Hebben jullie afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
Barend: "Ehh. Ik heb, vanwege vele operaties de afgelopen jaren, een slecht geheugen gekregen. Ik ben zes keer helemaal onder zeil geweest. Ouderdom komt helaas met gebreken, ja."
Timo: "Ik ben met m'n ouders gaan snowboarden in Amsterdam, das was heel gaaf. Ik ben alleen wel een aantal keer gevallen. En ik kwam de lift niet op. En vanmiddag ga ik weer voetballen. Ik zit in de E12 van Concordia."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Ik kijk elke dag naar het nieuws. Wat me afgelopen tijd het meest bij is gebleven, is toch wel de presidentsverkiezing in Amerika. Ik had niet verwacht dat Donald Trump het zou worden. Ik hoop dat hij het waar gaat maken en de wereld goed zal doen. Maar voor hetzelfde geld wordt het ook helemaal niks."