Gosto treedt vrijdag 18 november op in Theater de Veste.
Gosto treedt vrijdag 18 november op in Theater de Veste.

Avond met Lakshmi & Gosto

cultuur

DELFT - Het nieuwe album van GOSTO is uit en nu is het tijd om het land in te gaan! Op vrijdag 18 november staat deze multi-instrumentalist in Theater de Veste, samen met de band Lakshmi.

Een avond speciaal geprogrammeerd door de Haagse poptempel Paard van Troje. Na maandenlang schaven en schuren is dit najaar het langverwachte debuutalbum 'Memory Ivy' van GOSTO uitgekomen. Na twee EP's doet Roel Gosto Vermeer er een tandje bij en heeft hij de lat duidelijk nog iets hoger gelegd. Met het album 'Memory Ivy' legt hij zijn hart op tafel. En dat hart pompt, ademt, schudt en leeft. "Zijn muziek is indringend en sfeervol, donker en lichtvoetig tegelijk. GOSTO tilt je op, laat je zweven op nostalgie en neemt je mee in een bijna psychedelische trip. Je wilt dansen, maar ook met je ogen dicht in het helmgras liggen."
Geïnspireerd door muzikanten als Flying Lotus, James Blake, Thom Yorke en Jeff Buckley weet GOSTO een veelzijdigheid aan stijlen te verenigen tot een geheel nieuwe, eigen sound. Onder de eerste elektronische kennismaking liggen warme bassen, rauwe beats, diepe synths en onvervalste soul met als rode draad de donkere, bijna hypnotiserende stem van Roel.
Het poppodium van Theater de Veste wordt op 18 november gedeeld met Lakshmi. De band maakt donkere electronische pop en eerlijke pianonummers. Teksten over sigaretten en liefde, steden in de nacht, kunsten en dansen. Hiphopbeats, zweverige lijnen, donkere violen en heftige synths met piano laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lorde, Lana del Rey & M.I.A. In december 2014 stonden ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en Lakshmi zelf was in 2015 gevraagd en heeft gespeeld in de Beste Singer-songwriter van Nederland. Ook speelden ze al bij onder meer Radio 538.
Tickets voor dit concert zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Veste: www.theaterdeveste.nl