De showroom van Roots Autoservice, vol met jonge en nog weinig gebruikte occasions.
De showroom van Roots Autoservice, vol met jonge en nog weinig gebruikte occasions.

Roots Autoservice: een gebruikte auto zo goed als nieuw

advertenties

PIJNACKER – Op zoek naar een goede occasion? Dan bent u bij Roots Autoservice aan het juiste adres. Het bedrijf aan de Overgauwseweg 65 in Pijnacker heeft steevast een keur aan goede occasions in de showroom. Veelal van de merken Opel, Skoda en Mazda.

"Die kopen we rechtstreeks bij de dealerbedrijven in", zegt eigenaar Joop Wortelboer. " Het zijn meest jonge auto's, die afkomstig zijn van de eerste eigenaar. Auto's waar helemaal nog niet veel in gereden is en die dus lage kilometerstanden hebben."

Heilige Koe
Het is vaak zo, dat 55-plussers de auto alleen voor privé gebruiken, een Heilige Koe hebben, maar die dan wel na drie jaar weer verkopen. Juist dat soort auto's koopt Roots Autoservice in bij dealerbedrijven. "Veelal betreft het occasions met bouwjaren 2013-2015, met 20- tot 60.000 kilometer op de teller", zegt Wortelboer. " Een voorbeeldje weten? Een Mercedes C-Klasse Coupé uit 2015 met 5.000 kilometer op de teller. Nieuw kost zo'n auto 54.000 euro en die wordt nu aangeboden voor 38.000 euro. Een auto waar alleen de kop van af is. Maar ook bijvoorbeeld een Smart met 10.000 gereden kilometers, een Mitsubishi ASX met 11.000 op de teller of een KIA Soul diesel met 60.000 gereden kilometers. Drie auto's, die nu bij ons in de verkoop zijn."

Auto van de week
Veel mensen uit Pijnacker en Delft verwachten dit soort auto's alleen bij dealerbedrijven. Maar ze zijn gewoon bij Roots Autoservice te koop. Het Pijnackerse universele autobedrijf, BOVAG-gecertificeerd, is makkelijk bereikbaar. "Let deze week vooral op onze Auto van de Week", geeft Wortelboer aan. "Deze week staat de Opel Mokka 1.4 Turbo Automaat Cosmo uit 2014 extra in de schijnwerpers, met 12.000 kilometer op de teller!" Zie de advertentie elders op deze pagina.

Meer informatie: (015) 369 32 33 of www.rootsautoservice.nl.