Niet alleen de toekomstige bewoners, maar ook de bouwers plaatsten een persoonlijke boodschap op de eerste funderingsplaten.
Niet alleen de toekomstige bewoners, maar ook de bouwers plaatsten een persoonlijke boodschap op de eerste funderingsplaten.

Bouw eiland Waterlelie in RijswijkBuiten officieel van start

advertenties

RIJSWIJK – De bouw van de eerste fase van het tweede eiland van De Eilanden van Sion is afgelopen week begonnen. Wethouder Ronald van der Meij van de Gemeente Rijswijk heeft hiervoor het officiële startsein gegeven.

Eilanden van Sion is een deelproject van RijswijkBuiten en het eiland waarvan nu de bouw van start is gegaan, heeft de naam Waterlelie. De officiële handeling bestond uit het plaatsen van een funderingsplaat. Maar niet zo maar een funderingsplaat, eentje voorzien van persoonlijke boodschappen van de toekomstige bewoners. Aangebracht met een marker of te wel een watervaste stift.
De Eilanden van Sion is een gezamenlijk ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed en AM. De daadwerkelijke uitvoering van de bouw is in handen van Boele & Van Eesteren, onderdeel van VolkerWessels.

Eiland Waterlelie
Het project dat nu in aanbouw gegaan is, bestaat uit 32 duurzame woningen, onderverdeeld in 22 rijwoningen en 10 twee-onder-één-kapwoningen. Gedurende de afgelopen periode is de tweede fase al in verkoop gegaan en nagenoeg alles in die fase is verkocht. De verwachting is, dat de bouw van deze fase ook snel zal volgen.
Het eerste eiland, met de naam eiland Zwaan, is eerder dit jaar opgeleverd.

RijswijkBuiten
De zuidkant van Rijswijk verandert deze tien jaar compleet. Tussen nu en 2023 worden er in totaal 3.500 woningen gerealiseerd in Sion en 't Haantje. RijswijkBuiten springt nu al in het oog. Een wijk voor en van iedereen, maar natuurlijk bovenal een duurzame wijk.
Duurzaam in dat opzicht, dat het energiezuinig is. En dat is straks terug te zien op de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, standaard twee parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.

Kijk voor meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl of
www.volkerwesselsvastgoed.nl.