Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

advertenties

DEN HOORN – Het is leuk wonen, zo aan de rand van Den Hoorn. Vlakbij alle winkels, maar ook dichtbij het Hof van Delft park. En ook nog eens Midden-Delfland als achtertuin. Jola Dries mag al 23 jaar dit genoegen smaken. Samen met haar man en hun kinderen, is ze zo veel jaar geleden hier komen wonen.

Het dorpse karakter van Den Hoorn is wat hun zo enorm aanspreekt aan hun woonomgeving. Ze wonen in een buurt die met geschakelde twee-onder-één-kap-woningen en brede straten misschien wel een beetje als villa-park aandoet. De meeste mensen wonen hier vanaf het begin. Er is dan ook een gezellige en gemoedelijke woonbuurt ontstaan, waar Jola graag deel van is geweest. "Zo'n fijne saamhorigheid is heel positief voor het woongenot", zegt Jola. "Ik denk dat mijn man en ik deze woongemeenschap best wel zullen gaan missen. Samen woon je een beetje buiten en met de gezelligheid van een dorpse omgeving. Maar we zijn iets in Delft tegen gekomen, een uniek gelegen woning, die bovendien toekomstgericht is. In de Indische Buurt in Delft, een woning waar je oud kunt worden. Echt een volgende stap voor ons, nu onze beide dochters vorig jaar op zichzelf zijn gaan wonen."
Bij het betrekken van deze woning, nu 23 jaar geleden, hebben Jola en haar man eerst een aantal zaken laten aanpassen. Zo is beneden de keuken in spiegelbeeld geplaatst om meer ruimte voor de eettafel te maken, en zijn op de eerste verdieping twee slaapkamers tot één kamer verbouwd. Er is de mogelijkheid om dit weer terug te zetten naar twee kamers. Op de zolderverdieping zijn juist twee slaapkamers gerealiseerd. "En vorig jaar nog hebben we de tuin helemaal opnieuw laten doen", zegt Jola. "Aangelegd door een tuinarchitect. Fraai betegeld en beplant. Het is een heerlijk zonnige tuin op het zuiden, waar je de hele dag van de zon kunt genieten. Die ligging maakt ook, dat het in huis altijd erg licht is."
De woning heeft een ruime, sfeervolle woonkamer. De kamer heeft een praktische, natuurstenen vloer met vloerverwarming. In de kamer is een moderne open haard, die vooral in de koude wintermaanden voor behaaglijk warme temperaturen zorgt. Aan de voorzijde een vergrote keuken, gerealiseerd door het scheidingswandje iets verder de kamer in te plaatsen. "Dat hebben wij gedaan om een eettafel in de keuken te kunnen plaatsen", zegt ze. "De keuken zelf is uitgerust met een heleboel inbouwapparatuur." Aan de achterzijde is een schuifpui tot aan de vloer. In de tuin kun je prachtig ver weg kijken. In de tuin met achterom is ook een berging, met daar tegen aan een hout shed voor de opslag van hout voor de kachel."
Op de eerste verdieping is er aan de voorzijde een slaapkamer over de volle breedte. Van hier uit kun je op een klein balkon komen, ideaal voor het drogen van de was. De kamer aan de achterzijde is 'rudimentair' ingedeeld in twee ruimtes. "In de badkamer zijn we van alle gemakken voorzien", zegt Jola. "Naast het gebruikelijke badkamermeubel en toilet, hebben we namelijk ook een douchecabine, met de mogelijkheid een Turks stoombad te nemen. Dat is echt heel behaaglijk kan ik je zeggen." Op de bovenste verdieping is er een slaapkamer aan de voor- en aan de achterzijde. Veel bergruimte is er achter knieschotten. Via een vlizotrap is er een bergvliering te bereiken, over de volle lengte van de woning. Opstelplaatsen voor de CV-HR-combiketel (2008), de wasmachine en droger en voor de mechanische ventilatie.