Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Wil Zuijdwijk (74)

-Wat bent u hier aan de Professor Krausstraat aan het doen?
"Ik ga net de hond uitlaten. Een podenco, uit Spanje. Hij heet Macho. Het is zó'n lieve hond... Ik ga twee keer per dag met 'm lopen en varieer altijd wel met m'n routes. M'n man laat 'm ook twee keer uit. Onderweg spreek ik dan weer allerlei andere mensen die met hun hond wandelen. Ik zie er nooit tegenop om 'm uit te laten."

-Woont u hier in de buurt?
"Ja, even verderop. We wonen hier nu twintig jaar en het bevalt ons hartstikke goed in de Wippolder. Daarvoor woonden we aan de Van Almondestraat. Dat was toen nog aan de rand van Delft. Achter het huis lagen allemaal weilanden, met schapen en zo. Voor de kinderen was dat hartstikke gaaf. Nu is het, waar toen nog weilanden waren, helemaal volgebouwd met woningen. Er zijn geen beestjes meer."

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks meegemaakt?
"Nee. Ik had juist de pest erin, want m'n computer deed het niet meer. Toen heb ik een student van Student aan Huis gebeld, om het op te lossen."

-Hielp dat?
"Ik hoop het. Hij komt zaterdag. Ik vind het toch wel leuk, zo'n computer. Ik heb 'm nu een jaar of zeven, acht. Je kan van alles opzoeken wat je interesseert. En met internet kun je eenvoudig uitzoeken waar een bepaald product het goedkoopst is. Heel handig."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Wat denk je?"

-Iets met Donald Trump?
"Juist. Ik vind het heel erg. Misschien wordt het ook wel heel erg. En misschien gaat het meevallen."