HET is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. Bij voldoende aanmeldingen zal Iris Plukaard deze nieuwe les starten op zaterdag 7 januari 2017 om 09.30 uur in Buurthuis Het Voorhof aan het Herman Gorterhof in Delft. Kijk voor meer info en aanmelden op www.yoga-mariposa.com of bel 06–40532306.

Het Delft Fringe Festival is volgend jaar van 1 tot en met zondag 11 juni, maar de organisatie is nu al op zoek naar een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Alle informatie over deelname en het inschrijfformulier zijn te verkrijgen op www.delftfringe.nl/inschrijven.

SeniorWeb Delft organiseert allerlei activiteiten rond het gebruik van computers, tablets en smartphones en is op zoek naar vrijwillige docenten en begeleiders die het team willen versterken. Informatie vragen of aanmelden kan via telefoonnummer 06-51919303 of e-mail seniorweb.delft@gmail.com.

IVN afdeling Delft en omgeving organiseert op zondag 13 november een wandeling in het centrum van Delft. Thema is natuur in de stad. IVN natuurgidsen laten de binnenstad dan zien door een groene bril. De start is om 14.00 uur bij het Sint Agathaplein. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft.

In de Dorpskerk van Pijnacker is zaterdag 12 november om 20.00 uur een uitvoering van Ein deutsches Requiem van Joh. Brahms door Oratoriumkoor Cantando Pijnacker. De entree bedraagt 17 euro 50. Zie voor meer informatie www.cantando-pijnacker.nl.

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op dinsdag 15 november terecht bij SportsArt aan de Industriestraat 8 in Delft. Vooraf moet wel even een afspraak worden gemaakt via 06-36435976.

In Museum Het Tramstation aan de Otto van Zevenderstraat 2 in Schipluiden is momenteel de tentoonstelling 'Wonen in een monument' te zien. n Tinka Schilperoort exposeert nog tot en met eind december in de bibliotheek van Den Hoorn. Deze Delftse kunstenares schildert realistisch in olieverf en gebruikt heldere, sprekende kleuren. Meer info: www.koeienschilderij.nl.

In de huiskamer Marcuskerk, op de hoek van de Menno ter Braaklaan en Roland Holstlaan, is zaterdag 12 november van 10.00 uur tot 12.30 uur weer een boekenmarkt.

Joke Krul geeft zaterdag 26 november aan de Phoenixstraat 66 in Delft de schilderworkshop 'Luchten, ze zee…'. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Bel voor meer info en aanmelden naar 015-2137337, mail naar jokekrul@noknok.nl of kijk op http://jokekrul.blogspot.com.

Lijkt het je wat om mee te zingen in een Kerstconcert? Kom dan nú zingen bij de Koorschool Delft en studeer kerstliederen van over de hele wereld in. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen al meedoen. De koorklassen verzorgen samen meerdere keren per jaar een concert. Kijk voor alle informatie op de website www.koorschooldelft.nl.

Atelier Delftse Vrouwen organiseert op donderdag 17 november van 10.00 uur tot 16.00 uur een braderie in Wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 in Delft. Er worden dan zelfgemaakte textielvoorwerpen verkocht.