Mario de Prisco is met recht trots op zijn Italiaanse specialiteitenwinkel Il Italiano.
Mario de Prisco is met recht trots op zijn Italiaanse specialiteitenwinkel Il Italiano.

Ruik, voel en proef het echte Italië bij Il Italiano

lopende zaken

DELFT – Mario De Prisco heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt. Met succes. Velen weten zijn Italiaanse specialiteitenwinkel inmiddels goed te vinden.

Liefhebbers van Italië en de beroemde Italiaanse keuken zijn hier aan het juiste adres, want Italiaanser dan Il Italiano, vind je het niet. Uit de keuken komen de typisch Italiaanse geuren van lekker eten. Links staan kasten gevuld met Italiaanse delicatessen. Daarvoor een tafel waaraan twee mannen genieten van een goede kop koffie. Met net als in Italië nog wat lekkers erbij. Even verderop een kast met bieren, wijnen en olijfolie. "Alles dat we hier in onze keuken maken, wordt vers bereid", vertelt Mario. "Zonder pakjes en zakjes, suiker of conserveringsmiddelen, maar met verse producten. Zoals ook m'n moeder het maakt."

Regiogenoten met een Italiaanse achtergrond weten Il Italiano steeds beter te vinden. Maar ook in het Delftse heeft mond-tot-mond-reclame al goed haar werk gedaan. "We krijgen vaak verzoeken om lekkere hapjes te maken voor feestjes of verjaardagen, zoals kipstukjes, gehaktballetjes in tomatensaus, heerlijke kaasjes, worst of caprese-sticks." Il Italiano heeft liefhebbers van lekker eten veel te bieden. "Je kan hier heerlijke maaltijden nuttigen, voor weinig geld, maar wel van een kwaliteit die je thuis ook zou willen", vervolgt Mario. Il Italiano verzorgt bovendien catering voor feestjes en borrels. Bijzonder is verder de grote tafel in de zaak waaraan de gasten eten en drinken. "In veel restaurants heb je aan je eigen tafeltje een micro-wereld. Bij ons zit iedereen bij elkaar. Je merkt dat wildvreemden elkaar hier leren kennen en de leukste gesprekken hebben. Geweldig om te zien!"

Zo ontstaat zelfs aan tafel het echte Italië, waar niet met het bord op schoot, maar met elkaar de tijd wordt genomen om van goed eten te genieten. Meer weten? Kom langs of kijk op www.ilitaliano.nl.