Wim en Corrie Jansen.
Wim en Corrie Jansen.

vaste rubrieken

Wim (79) en Corrie (74) Jansen, gepensioneerd

-Wat zijn jullie hier aan de Händellaan aan het doen?
Wim: "Ik kom net terug van m'n volkstuin."

-Hoe was dat?
"Tragisch. Ik heb m'n tuin op de Delftse Hout om gezondheidsredenen op moeten geven. Vanmorgen hebben we de laatste spullen, materialen waarmee ik 29 jaar heb gewerkt, weggehaald. We hebben ze aan het Goede Doelen Winkeltje geschonken."

-Hoe is het om uw hobby op te moeten geven?
"Dat doet me wel wat. Ik kwam er jarenlang zeker vijf dagen in de week. Ik vond het heerlijk daar te werken en contact te hebben met anderen. Hartstikke gezellig was dat. M'n volkstuin was m'n grootste hobby. En tevens m'n enige hobby. Maar het ging echt niet meer. Ik zal er in de toekomst nog weleens komen, maar dan om koffie te drinken."

-Hoe is op de volkstuin op uw vertrek gereageerd?
"Afgelopen tijd hebben ze me allemaal hartstikke veel geholpen. Ik had een heg van 35 meter. Die werd gesnoeid door de klussenclub. Maar ze vinden het rot voor me dat ik wegga. Hans Meijer, van Hotel de Plataan, kwam vorige week een taart brengen met een foto van onze tuin erop. Dat ontroerde ons."

-Hoe kijkt u terug op uw jaren in de volkstuin?
"Het was grandioos, ik kwam er altijd met veel plezier. Die tuin was voor mij therapie."

-Wat is uw nieuws van de week?
"Dat de Partij voor de Dieren alle dierentuinen wil sluiten. Ik denk dat ze bij de komende verkiezingen weinig stemmen zullen krijgen."