Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door ZO Makelaars

advertenties

DELFT – Femke de Vries woont sinds 2008 heel prettig in deze comfortabele bovenwoning aan één van de gezelligste grachten van Delft. Samen met haar man, zoontje en dochtertje heeft ze het hier erg naar haar zin gehad. Nu gaan ze vanwege haar werk verhuizen naar een andere stad. "Maar deze woning verlaten zal best moeilijk zijn", zegt ze.

Deze bovenwoning bevindt zich in een Rijksmonument. Deze kwalificatie kan bij het verkrijgen van een financiering en/of belastingteruggave voordeel brengen. Het pand stamt uit de periode 1800-1850. In 2004 is de woning van binnen helemaal opgeknapt, zoals het stuukwerk van alle wanden en plafonds en vernieuwing van al het leidingwerk. Bij deze werkzaamheden is tevens gekozen voor modernisering. Van binnen maakt de dubbele bovenwoning dan ook een moderne indruk. Al zijn er specifieke kenmerken uit die bouwperiode, zoals de plafondhoogtes van drie meter. "Ook de trapleuningen hebben we in oude stijl terug gebracht en de gehele eerste verdieping heeft een fraaie, rustiek Frans eiken parketvloer", vertelt ze. "De drukte van de binnenstad hoeft trouwens geen belemmering te zijn om voor deze woning te kiezen. De ramen boven zijn zo goed geïsoleerd, dat je helemaal niets merkt van buitengeluiden."

Grachtenpanden
De lichte woon- en eetkamer, met een open haard, is maar liefst 50 vierkante meter. De ramen bieden een schitterend uitzicht op de monumentale grachtenpanden aan de Binnenwatersloot. Aan de achterzijde bieden openslaande deuren toegang tot een besloten dakterras van 3 bij 3.80 meter, waar je beschut lekker buiten kunt zitten. "Ook via de gedeeltelijk open keuken kun je daar trouwens komen", gaat ze verder. "De keuken staat wel in open verbinding met de woonkamer, maar als je aan het koken bent, sta je wel uit het zicht."
De ruime keuken heeft een granieten werkblad, is voorzien van een vijfpits gaskookplaat, een afzuigkap, een koel-vries-combinatie, een oven, een magnetron en een vaatwasser. "Via een vlizotrap in het plafond van de zijruimte kun je op de grote vliering met stahoogte komen", vertelt ze. "Hier kun je veel dingen opslaan. Ook op de overloop is veel bergruimte, daar zijn wel drie vaste kasten. De toiletruimte is trouwens ook helemaal gemoderniseerd."

Spoorzone
Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers. "De kamer aan de voorzijde is echt heel groot", vertelt ze. "Daarin hebben we behalve het bed een heel grote inbouwkast kunnen opstellen. Daarnaast zijn er nog twee kinderkamers."
De riante voorkamer is 5 bij 4.70 meter. De twee kinderkamers zijn respectievelijk 3.80 bij 2.60 meter, met een ornamentenplafond en een vaste kast, en 3.80 bij 2.20 meter, met alleen een vaste kast. De moderne badkamer heeft een duo-whirlpool, een wastafel, een designradiator en een tweede hangend toilet. In een aparte ruimte zijn de wasmachineaansluiting, de opstelplaats van de VR-combiketel en een dakkoepel.
"Vanuit de overloop heb je ook nog toegang tot het dak, met een prachtig uitzicht over de stad, maar vooral bedoeld als vluchtroute", aldus Femke. "Je hebt hier alle gemakken van de binnenstad, een bruisend geheel. Met de toekomstige Spoorzone wordt dat alleen maar beter. Parkeren kan aan de gracht of in de Phoenixgarage."