Osteopaat Peter Rekveldt
Osteopaat Peter Rekveldt

Osteopathie Delft kijkt verder dan de klacht

advertenties

DELFT - Osteopaat Peter Rekveldt behandelt niet alleen de symptomen van klachten. Hij kijkt ook naar de samenhang binnen het lichaam tussen organen, spieren en botten.

Van chronische gewrichts- of rugklachten tot huilbaby's: in de praktijkruimte van Osteopathie Delft, aan de Beukenlaan 4, behandelt Peter Rekveldt hele uiteenlopende klachten. Opvallend is dat de oorzaak van een klacht niet per definitie van de plek hoeft te komen waar de pijn vandaan komt.
"Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig cliënten met rugklachten waarvan de oorzaak bij spanning in de buik ligt", legt Peter uit."Een behandeling van de rug, bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut, heeft dan niet voldoende geholpen. De buikorganen maken direct contact met de spieren en wervels van de rug, dat wordt wel eens vergeten.
Een buik zit vol spieren en zenuwcellen en is erg gevoelig. Ben je bezorgd, boos, zenuwachtig of juist verliefd? Je voelt het allemaal in je buik. Door een verkeerd voedingspatroon of tijdens een stressvolle periode kan er spanning op de buik ontstaan die blijft zitten. Net als bij een spier op de arm kun je die spanning eraf halen." Peter is van oorsprong fysiotherapeut en manueel therapeut en volgde daarna nog een zevenjarige osteopathieopleiding. Hij vindt dat hij door alle kennis die hij heeft opgedaan met een veel bredere visie is gaan werken dan in de tijd voor hij osteopaat was. "Als fysiotherapeut was ik meer bezig met behandelen. Nu kijk ik naar het totale beeld van een cliënt.
lk mens heeft een herstellende kracht. Maar wanneer spanning vastzit is de balans verstoord en het herstelvermogen verminderd. Als je de spanning eraf kunt halen door een behandeling, herstelt de balans weer. Mensen gaan na een behandeling soms heel anders weg. Lopen minder verkrampt, kijken meer ontspannen uit hun ogen.k behandel ook baby's die na de bevalling problemen hebben gekregen en bijvoorbeeld veel huilen. Door de behandeling ontspannen ze en vallen soms in slaap in mijn armen. Ik vind het iedere keer weer mooi om mee te maken als ik een positieve verandering teweeg kan brengen."
Meer informatie is te vinden op www.osteopathie-delft.nl of bel 015-2131993 of 06-21227010.