Carien Slegtenhorst vindt rust en vertrouwen belangrijk
Carien Slegtenhorst vindt rust en vertrouwen belangrijk

Therapiepraktijk Ontvouwen helpt om psychisch en fysiek in balans komen

advertenties

DELFT - Met haar praktijk Ontvouwen helpt Carien Slegtenhorst anderen om in alle veiligheid terug te komen in hun eigen geestelijke en fysieke evenwicht. In haar therapieruimte in Delftstede, aan Phoenixstraat 66, biedt zij lichaamsgeörienteerde psychotherapie en massages aan.

De witte ruimte met felgekleurde kussens van therapiepraktijk Ontvouwen ademt rust uit. De ontvangst met thee is vriendelijk en Carien Slegtenhorst vertelt met een prettige en rustige stem over haar werk.
Over de psychotherapie zegt ze: "Ik vind het heel belangrijk om de tijd te nemen en rust te creëren, waardoor ik wezenlijk contact kan maken met de mensen die hier komen. We werken alleen aan dat waar de cliënt aan toe is en wat naar boven komt. Ik geloof niet dat het goed is om mensen door weerstanden te duwen maar dat het beter is om samen te kijken naar wat zich wil ontvouwen, vandaar ook de naam van deze praktijk."

Pantsering
Volgens Carien zetten trauma's of nare ervaringen zich vast in je lichaam en vormen je karakter. "Dit is een vorm van pantsering, een manier om jezelf te behoeden voor een volgende kwetsing. Door deze pantsering raak je verwijderd van de kern van wie je werkelijk bent." Om weer terug te keren naar die kern biedt Carien een combinatie van behandelmethodes aan. Hieronder vallen gesprekken, ademhalingsoefeningen, fysieke oefeningen en (familie)opstellingen.
Ons karakter wordt volgens Carien gevormd in je jeugd. Als je in je leven weinig steun hebt gekregen van je ouders kun je bijvoorbeeld als tegenreactie de houding ontwikkelen dat je het allemaal zelf kunt en je niets laat vertellen door anderen. Deze houding kan beperkend werken.''

Massages
Carien is ook holistisch masseur en geeft klassieke- en energetische massages. "Klasieke massage is gericht op het verminderen van spierspanning en zorgt voor een betere doorbloeding. Energetische massage brengt de energie tussen verschillende lichaamsdelen in balans. Een massage kan ook veel doen en helpt mensen om te ontspannen en bewust hun snelle leeftempo te vertragen."
Kijk voor meer informatie op www.ontvouwen.com of bel naar 06-50860177.