Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 3 november 1996. Het Paarse Kabinet is dan volop in discussie over het toekomstig tracé van de Hogesnelheidslijn (HSL). Het is dan nog niet duidelijk of die door het groene hart, langs de A13 en A4, of door een spoortunnel onder Delft komt. Over één punt waren alle politieke partijen het in elk geval eens: er moet gauw een einde komen aan de onzekerheid over de toekomst van het Delftse spoorviaduct.

Ondertussen wordt de verkiezing voor Bekendste Delftenaar 1996 opgestart. Lezers mogen hun persoonlijk top 10 op een bonnetje invullen en opsturen naar de krant. Om te voorkomen dat wordt gesjoemeld, mogen deze niet worden gefaxt.

Het voortbestaan van dameskapel 'De Vanilla's' staat op losse schroeven as zes dames de pijp aan maarten geven. Ze zijn daarom naarstig op zoek naar nieuwe dames. Eén van de eisen is dat ze wel gezellig moeten zijn.

Een zestiendaagse vliegreis voor twee personen naar de Dominicaanse Republiek kostte 1459 gulden, voor een pak met 500 gram zuurkool moest 29 cent worden neergelegd.