Op 5 november is het weer Tijd voor Sieraad.
Op 5 november is het weer Tijd voor Sieraad.

Een gouden tip: neem zaterdag 5 november uitgebreid de Tijd voor Sieraad

lopende zaken

DELFT – Iedereen kan op zaterdag 5 november vrijblijvend een kijkje nemen in de 'keuken' van de plaatselijke goudsmeden en klokkenmaker Van Loenen.

Goudsmid Maarten Versteeg grijpt iedere kans om een breed publiek kennis te laten maken met zijn ambacht aan. "We zijn in de bevoorrechte positie, dat in het centrum van Delft een relatief groot aantal goudsmeden is gevestigd. Zo kunnen we van de gezamenlijke open dag een ware ontdekkingstocht maken en invulling geven aan de landelijke dag 'Beleef het sieraad'."
De route langs de plaatselijke goudsmeden en de klokkenmaker bestond al eerder, maar wordt nu nieuw leven ingeblazen. "De oudere en de jongere generatie goudsmeden vinden elkaar in deze samenwerking", aldus Versteeg. Hijzelf presenteert sieraden die hij heeft ontworpen voor Brech bij M edelsmeden & design aan de Hippolytusbuurt. Bij deze goudsmid treft u daarnaast Femke Toele met haar collectie en de sieraden uit eigen atelier aan.
Verder kunt u een kijkje nemen in de voormalige zeepfabriek van Bousquet, waar Froukje Idsardi haar opleiding in Scandinavië laat doorwerken in haar ontwerpen; ontdekt u hoe Xue Mei aan het Vrouwjuttenland inspiratie put uit de natuur en haar Chinese achtergrond; en treft u aan de Oude Delft zowel het eigentijdse werk van Lies de Vooght als een prachtige collectie antieke sieraden bij OD255 aan. Daarnaast zijn er de organische ontwerpen van Annelies Schröder aan de Voldersgracht, het tijdloze en duurzame werk van Maaike Kroon op het Rietveld en het bijzondere klokken- en horloge-assortiment van Van Loenen aan de Markt.
Tijd voor Sieraad vindt plaats op zaterdag 5 november van 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie: www.facebook.nl/tijdvoorsieraad.