Weekendbloemiste Mirel stelt een prachtige bos bloemen samen. (foto: Jeroen Scholten)
Weekendbloemiste Mirel stelt een prachtige bos bloemen samen. (foto: Jeroen Scholten)

Voor een bijzonder boeket kun je terecht bij Jumbo Buitenhof

kijk op de wijk

DELFT – Klanten van Jumbo Buitenhof aan de Vrijheidslaan 1 kunnen op vrijdagen en zaterdagen gebruikmaken van de diensten van bloemistes, die in de entreehal van de supermarkt boeketten naar ieders wens en budget samenstellen.

Als u ergens op visite gaat, komt u liever niet met lege handen binnen. Een mooie bos verse bloemen is dan een uitkomst. Supermarkten spelen hier al langere tijd op in en hebben dikwijls bossen bloemen in huis. Maar dat is vaak niet voldoende voor mensen, die speciale wensen hebben. "Onze medewerkers van de servicebalie helpen deze klanten graag, maar zij zijn natuurlijk geen bloemisten met vakkennis", erkent bedrijfsleidster Nahal Mirzaie Milani van Jumbo Buitenhof.

Verse boeketten
Om deze klanten toch te kunnen bedienen, is Jumbo met een pilot gestart in het Delftse filiaal. Iedere vrijdag en zaterdag treft u hier van 9.00 uur tot 17.00 uur een bloemiste aan. Zij stelt zelf verse boeketten naar eigen inzicht en vakkennis samen, die u kunt aanschaffen. Maar niet alleen dat: u kunt aan deze bloemiste ook uw wensen kenbaar maken met betrekking tot het boeket dat graag wilt hebben. Vervolgens stelt zij dit gewenste boeket voor u samen. "Als servicegerichte supermarkt past dit precies in onze bedrijfsfilosofie", verklaart Mirzaie Milani. "Een bloemist weet het best welke bloemen en materialen bij elkaar passen en kan de klanten adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van kleuren. In het weekend gaan mensen vaak op visite of naar een verjaardag. Daar wil je niet met lege handen aankomen, maar liever ook niet met een standaard boeket. Dankzij onze bloemenservice komt u straks met een uniek boeket over de drempel bij de jarige of degene die u een bezoek gaat brengen."
De pilot van deze service vindt bij Jumbo Buitenhof plaats, omdat deze supermarkt al op vrijdagen werkte met een bloemiste. Die service is nu dus uitgebreid met de zaterdagen. Er zijn twee bloemistes actief, een op de vrijdagen en de ander op de zaterdagen. De bloemen komen van een aparte leverancier en zijn mede hierdoor verser dan vers, zodat ze lang bloeien.
Hoewel het officieel nog een pilot is, durft Mirzaie Milani de bloemenservice zeker al als een succes te betitelen. "De aanvragen bij onze bloemistes om speciale boeketten te maken nemen toe. Er is volop belangstelling onder onze klanten."