Mazda MX-5 RF met inklapbare hardtop

advertenties

REGIO – Mazda versterkt het leveringsprogramma van de MX-5 met de MX-5 RF. RF staat voor Retractable Fastback en het model is feitelijk de directe opvolger van de MX-5 CC, die ook een inklapbare hardtop had.

Omdat niet iedereen gecharmeerd is van de klassieke stoffen kap, brengt Mazda van de nieuwste generatie MX-5 ook een versie met inklapbare hardtop uit: de RF. Open en sluiten van het tweedelige klapdak gaat volgens Mazda prettig vlotjes en kan bij snelheden tot 10 kilometer per uur. Over het effect van de zwaardere dakconstructie hoef je je geen zorgen te maken. De Japanners beloven dat de MX-5 RF zich evenzo watervlug laat rijden als de versie met stoffen kap. Qua comfort heeft de RF juist een streepje voor, dankzij zijn (stillere) hardtop.
De Mazda MX-5 RF kan per direct besteld worden, maar rijden kan pas vanaf april volgend jaar. De prijs bedraagt 35.480 euro voor de TS-uitvoering en met de 1.5 liter, 131 pk sterke viercilinder onder de motorkap. Dit is een meerprijs van 2.600 euro ten opzichte van een vergelijkbare MX-5 met stofttop.

Mazda Haagstad
www.haagstad.nl