Vernieuwde SEAT Leon kan er weer tegenaan

advertenties

DELFT – Seat heeft de vernieuwde Leon onthuld. De wijzigingen zijn klein, zowel technisch als optisch, maar groot genoeg voor de Leon om er weer even tegenaan te kunnen.

Seat laat het uiterlijk van de Leon grotendeels ongemoeid. De vernieuwde Leon is te herkennen aan de voorbumper met scherpere lijnen en de 4 centimeter bredere grille, waardoor de auto in zijn geheel breder moet lijken. De nieuwe LED-verlichting in de koplampen en achterlichten maakt de lijst met wijzigingen aan de buitenkant compleet.

In het interieur zijn er eveneens subtiele aanpassingen. Het multimediasysteem is vernieuwd, de meest uitgebreide versie heeft nu een scherm van 8-inch. Het aantal knoppen is dankzij het verbeterde aanraakscherm fors verminderd en ook de middentunnel ziet er opgeruimder uit, omdat de handrem voortaan elektronisch is. Niet te zien maar wel te horen: de isolatie is verbeterd. Als optie levert Seat de Leon met een GSM-signaalversterker, die het telefoonbereik in afgelegen gebieden kan versterken.

De Leon krijgt de beschikking over de nieuwe rijhulpsystemen uit de Ateca. Zo kan de auto nu in de file volledig zelfstandig rijden, tot een snelheid van 60 kilometer per uur. De adaptieve cruise control is aangevuld met een noodremfunctie en automatisch inparkeren doet de Leon vanaf nu ook in een parkeerhaven. Verder is de verkeersbordenherkenning verbeterd.

Op motorisch gebied zijn er weinig wijzigingen. De 110 pk sterke 1.6 TDI-motor wordt opgevolgd door twee nieuwe varianten, met 90 en 115 pk. Verder blijft alles bij het oude, wat betekent dat er diesels leverbaar zijn met een vermogen tot 184 pk en benzinemotoren – beginnend bij de driecilinder 1.0 TSI – met 110 tot 180 pk. De vernieuwde Cupra-versie volgt later.
SEAT start begin 2017 met de levering van de vernieuwde Leon. De prijzen zijn nog niet bekend.

SEAT Wittebrug
www.wittebrug.nl