Op diverse locaties van Smallsteps Kinderopvang worden de komende maanden Shantala Babymassage-workshops gegeven.
Op diverse locaties van Smallsteps Kinderopvang worden de komende maanden Shantala Babymassage-workshops gegeven.

Smallsteps Kinderopvang zet zich in voor de maatschappij, enthousiast en gevarieerd

lopende zaken

DELFT - Jong geleerd is oud gedaan. En dus geeft kinderopvangorganisatie Smallsteps vol enthousiasme het goede voorbeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Een van de manieren waarop Smallsteps Delft haar maatschappelijke betrokkenheid tot uiting wil brengen, is het verzorgen van een reeks workshops in het teken van Shantala Babymassage. Deze bijzondere vorm van massage helpt om de band tussen de ouders en grootouders en het pasgeboren kind op meerdere fronten te versterken. De baby leert te reageren op prikkels en geeft aan wat hij of zij prettig vindt: de ouders en grootouders leren het kind al vanaf zeer jonge leeftijd te doorgronden. De workshops worden verzorgd door Jolande Schmitz op de verschillende Smallsteps-locaties in Delft: donderdag 20 oktober in Smallsteps Woezelhuis; dinsdag 15 november in Smallsteps Joriaantje; maandag 6 februari in Smallsteps Ukkepuk; maandag 13 maart in Smallsteps 't Spant; en maandag 10 april in Smallsteps Zeeparel. Alle workshops duren van 19.30 uur tot 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk voor iedereen, ook voor ouders wier kinderen niet op de kinderopvang van Smallsteps zitten.
Maar Smallsteps is ook op andere maatschappelijk verantwoorde fronten actief. Zo sponsort de kinderopvangorganisatie de kinderboerderij en waterspeeltuin in de wijk Tanthof. Er is dit jaar al een bedrag van 500 euro geschonken aan de kinderboerderij en de kinderen gaan dat bedrag door middel van een sponsorloop eind oktober nog verder verhogen. Verder staat Smallsteps binnenkort als sponsor op de shirtjes van een jeugdteam van voetbalvereniging SEP en gaat de opbrengst van een speculaaspoppenactie naar deze sportclub. Tot slot kunnen gebruikers van de Voedselbank in Delft sinterklaascadeautjes tegemoet zien, die door de ouders en de leiding van Smallsteps verzameld en geschonken worden.
Meer weten over Smallsteps Kinderopvang? Zie www.smallsteps.info.